Gundulićeva dobila asfalt: “Hvala Bogu i to smo dočekali jer ljeti nismo mogli živjeti od prašine”

POŽEGA – Najljepši poklon za Ivanje su ove godine zasigurno dobili stanari požeške ulice Ivna Gundulića. Njihova je ulica konačno dobila asfalt pa stanari ovog brdskog dijela grada više neće muku mučiti ljeti s prašinom, a tijekom jeseni i zime s oborinskim vodama koje su redovito odnosile tucanik kojim je ulicama nasipana.

– Hvala Bogu nakon osam smo godina dočekali asfalt. Trebalo je to i prije napraviti, no nikad nije kasno i zadovoljni smo što su gradski oci odlučili riješiti ovaj višegodišnji problem. Tijekom ljetnih mjeseci nismo mogli živjeti od prašine, a ujesen kad bi padale kiše, voda bi odnijela sa sobom gornji sloj sipine tako da je nasipanje bilo gotovo uzaludno. Sretni smo, što drugo reći? – kažu nam mještani Gundulićeve ulice koji su danas u poslijepodnevnim satima zadovoljni gledali strojeve kako ravnaju gornji sloj asfalta.

Tamošnji su stanovnici sami platili idejni projekt, neki su se od njih odrekli dijela vlastitog zemljišta u korist javnog dobra, a financirali su i mjernika.

– Sve ide prema planu. Stanovnici Gundulićeve će se voziti po novom asfaltu još u ovoj 2016. godini. Radovi su vrijedni više od 620 tisuća kuna. Uz asfaltiranje kolnika izrađena je i pješačka staza i riješena oborinska odvodnja – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Ujedno je riješena odvodnja oborinskih voda koje su velike glavobolje zadavale i stanarima ulica ispod Gundulićeve gdje su se stvarali nanosi kamenja i pijeska koje bi voda donijela s vrha ulice. 

Slijedi uređenje ulice Dragutina Tadijanovića, a u planu je i obližnja ulica Janka Matka.

0 Comment