GRLATI PJEVAČI „BAĆE“ IZ TENJE: Pjevaju u svakoj prigodi, ali počaste sebe i druge domaćim proizvodima

Autor: D.K.

KAPTOL/TENJA – Muška pjevačka skupina „Baće“ iz Tenje pokraj Osijeka često gostuje na brojnim priredbama širom Slavonije, ali i na širim prostorima, a njihov dolazak uvijek donosi dobro raspoloženje. Tako je bilo ovih dana u Kaptolu, gdje već nekoliko godina nastupaju sa svojim pjesmama na Festivalu tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline“.

Dolazak u središte Kaptola desetak veselih i jednostavnih ljudi iz osječkog kraja donio je osvježenje jer su oni uz svoja kombi vozila postavili slavonsku trpezu sa proizvodima svoje pušnice, pa je tu bilo domaćeg kulena, kobasice, šunke, dimljenog sira, ali i poznate šljivovice, dobrog vina i drugoga.

Sve su to oni kušali u stanci između tonske probe za festival i nastupa na toj priredbi gdje su bez premca osvojili prvo mjesto po glasovima posjetitelja „Zlatnog glasa zlatne doline“ dobivši novčanu nagradu od općine Kaptol. No, uz njih to su kušali i brojni njihovi prijatelji i poznanici kao što su izvođači na festivalu, tamburaši, predstavnici medija, tu ih je posjetio zamjenik kaptolačkog načelnika Josip Soudek, a oni su uz sve to zapjevali nekoliko lijepih slavonskih pjesama pokazujući veliki raspon glasa i umijeće višeglasnog pjevanja bez instrumentalne pratnje.

Tenjani su tako pokazali otvorenost, srdačnost, neposrednost i otvorenu slavonsku dušu prema drugim ljudima što nažalost sve rjeđe srećemo u našim krajevima zbog sve veće otuđenosti ljudi.

Tako su bez sumnje doprinijeli ukupnoj festivalskoj atmosferi kojom je toga dana odisao kaptolački trg pa ovo mjesto sve više živi za svoju dugogodišnju priredbu. Zbog „Baća“, ali i drugih izvođača cijelo popodne i večer tu je vladala velika živost, opuštenost i vesela atmosfera što je i cilj ovakvih priredbi, naravno uz stvaranje novih pjesama i promidžbu izvođača. Svirke tambura i vesele pjesme mogle su se čuti na sve strane.

Sa kaptolačkog festivala najpoznatije u njihove pjesme „Čovjek iz ravnice“, „Slavonsko jutro“, „Na utvaju“ i druge, a napisao ih je i uglazbio njihov umjetnički voditelj Josip Valentić Jole koji je i prvo grlo „Baća“.

Foto: D. Krstanović [FAG id=242706]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88