Gradski muzej Požega danas predstavio mobilnu aplikaciju „Blago Požege“.

Autor: D.K.

Radi se o edukativnoj muzejskoj potrazi čiji je cilj korisnicima pružiti mogućnost samostalnog istraživanja grada, upoznavanje baštine Požege i muzeja.

Projektom je planirano više ruta za istraživanje, a danas predstavljamo prvu rutu koja je posvećena znamenitim Požežanima. Početna točka ove potrage je Gradski muzej Požega. Zadatak korisnika je slijediti upute i tragove te pronaći sve točke potrage. Zato je potrebno posebno obratiti pažnju na spomen ploče na kućama pored kojih se prolazi prilikom šetnje. Kad se korisnici približe traženoj lokaciji dobit će pitanje. Točan odgovor na pitanje daje slijedeći trag i tako dalje do kraja šetnje, odnosno do završne točke potrage. Ako korisnik zapne u potrazi može se poslužiti kartom i tražiti dodatne upute.

Autorice aplikacije su Ivana Domanović i Andreja Vojnić iz Gradskog muzeja Požega, a izrađena je u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture grada Požege. Aplikacija je realizirana sredstvima Ministarstva kulture i medija te Grada Požege.

Aplikacija je besplatna i može se skinuti na Google Playu. U budućnosti će ona biti nadograđena novim rutama.

Aplikacija je namijenjena Požežanima, ali i posjetiocima te svima ostalima koji su željni izazova, šetnje i upoznavanja našeg grada kroz tehnologiju pa ovim putem pozivamo građane da ju isprobaju.

Izvor: Gradski muzej Požega

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88