Gradski KUD Požega dobilo na korištenje nove prostorije: „Stavili smo jedan prostor u funkciju koji je bio gotovo dvije godine prazan“ /FOTO/

Autor: DK

Gradsko kulturno društvo Požega koje broji više od 50 aktivnih članova i ima brojne nastupe u Požegi, Požeštini i drugim dijelovima Hrvatske i susjednih zemalja dobilo je na korištenje nove prostorije, gdje je bio smješten nekadašnji Dječji vrtić Pod gradom.

blank

Useljenje u nove prostorije bio je razlog da ih posjeti požeški gradonačelnik Darko Puljašić i da se još jednom uvjeri u njihov kvalitetan rad ali i dodatne potrebe kako bi to društvo bilježilo još brojnije i uspješnije nastupe. Na zanimljiv način, pjesmom, članovi GKUD-a su dočekali gradonačelnika nakon čega su izveli nekoliko plesova i pjesama i pokazali svoja znanja i umijeća.  

blank

-Zbog velikog broja članova društva dogovorili smo se da se GKUD Požega, odnosno njihovi članovi usele u ove prostore. Oni su njima potrebni zbog brojnog članstva i potrebe većih prostorija za vježbanje ali i čuvanje narodnih nošnji koje imaju svoju veliku vrijednost. Uvjerili smo se kao što vidite da smo napravili nešto dobro. Stavili smo jedan prostor u funkciju koji je bio gotovo dvije godine prazan, neupotrebljiv.

-Zahvaljujem se gradonačelniku što nam ne samo u ovome već i drugim našim potrebama izlazi u susret. Dosadašnje prostorije koje smo koristili nisu bile uvjetne niti dostatne za naš rad. Nošnje su nam bile pod vlagom. Ove prostorije su uređene i imamo dovoljno prostora za vježbanje i druge aktivnosti – rekla je predsjednica GKUD-a Požega Hana Mijatović.

Novi prostori će svakako doprinijeti GKUD-u u njihovom radu posebice u aktivnim pripremama za Državni natjecanje na kojem će u Čakovcu predstavljati grad Požegu i Požeško-slavonsku županiju.

Foto: D. Krstanović

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića