Gradonačelnik Glavić najavio od danas procjenu šteta, te podnošenje zahtjeva za proglašenje elementarne nepogode /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić obišao je područja grada Požege i prigradskog naselja Vidovci koja su pogođena poplavom i nevremenom ove nedjelje. Susreo se žiteljima tih sredina i čelnicima mjesnih odbora kako bi se dogovorilo saniranje pričinjenih šteta.

-Posjetio sam predjel Jagodnjaka u Požegi, te u Vidovcima dio naselja uz potok Pakao, kao i nogometno igralište sa društvenim objektima kako bi se uvjerio u razmjere štete- kazao je tom prilikom gradonačelnik Glavić. Dok je on sa suradnicima obilazio to područje građani su još uvijek, kao i sve gradske službe i tvrtke intenzivno otklanjali štetu čisteći objekte, dvorišta i prilazne puteve od blata, pijeska i drugih vodom nanijetih materijala.

-Povjerenstvo za procjenu šteta grada Požege već je danas počelo sa popisom i procjenom šteta koje građani mogu prijavljivati, a  podnijet ćemo Požeško-slavonskoj županiji zahtjev za proglašenje elementarne nepogode na pogođenom području grada –istkao je gradonačelnik Glavić.

Dodao je da je požeško-slavonska županica Antonija Jozić u razrješavanje ovih problema i čestog plavljenja dijela navedenih naselja uključila Hrvatske vode čiji je predsjednik uprave Zoran Đuroković sa suradnicima također posjetio postradala područja. Najavljeno je da se rješenje za poplave traži kroz izgradnju više retencija čime bi se trajno sabirale oborinske vode i intenzivne padaline sa obronaka požeške gore, koji sada često donose nedaće ovdašnjim građanima.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88