Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić javno poziva izvođača radova da hitno pristupi radovima sanacije prometnica nakon odrađenih aglomeracijskih radova: „Dinamika nije zadovoljavajuća i o tome se razgovara na svakoj koordinaciji“

Autor: D.K.

Nastavno na naš tekst o ogorčenosti mještana Stepinčeve ulice u Gradcu, ali i onih iz Novoselaca i Trapara zbog katastrofalnog stanja prometnica u njihovim mjestima nakon izvedenih aglomeracijskih radova primili smo odgovor na naš upit od Marije Šarić, gradonačelnice Pleternice. Aglomeracijski radovi koji se izvode u Gradcu, Novoselcima, Traparima i drugim mjestima nisu u nadležnosti grada Pleternice koji je samo jedan od partnera u projektu. Na dinamiku bilo kojim pravnim instrumentima grad Pleternica ne može utjecati. Gradonačelnici Pleternice Mariji Šarić ništa drugo nije preostalo već javno prozvati izvođače radova koja je u odgovornu na naš upit kojeg smo primili izrazila veliku ogorčenost zbog stanja prometnica, odnosno ulica u kojima se trenutno nalaze te je apelirala na izvođače radova da hitno pristupe sanaciji prometnica.

-Aglomeracija je projekt najveće vrijednosti koji se provodi na području našega grada. Nakon iznimno dugih procedura te gotovo deset godina pripreme dokumentacije napokon smo u fazi realizacije. Iako smo s nestrpljenjem očekivali realizaciju projekta te smo svjesni njegove kompleksnosti, izmjena zbog dugog planiranja te promjene stanja na terenu, nikako nismo zadovoljni dinamikom izvođenja radova. Brojna naša naselja duže od godinu dana od početka radova čekaju njihov završetak te uvjete za nesmetano odvijanje svakodnevnih životnih potreba – ističe gradonačelnica Pleternice Marija Šarić izražavajući žalost jer dinamika radova nije zadovoljavajuća.

-O svim tim problemima razgovaramo na svakoj koordinaciji u Tekiji Požega koja je nositelj projekta. Nevjerojatna mi je činjenica da se do današnjeg dana nisu asfaltirale prometnice u Traparima, Novoselcima i Gradcu iako su radovi na izgradnji mreže završeni. Dijelim nezadovoljstvo mojih sugrađana i zahtijevala sam od izvođača radova da hitno pristupi radovima sanacije prometnica. Vidjet ćemo u narednim danima hoće li se realizirati obećanje s posljednje koordinacije – zaključila je gradonačelnica Šarić.

Prema informacijama koje smo dobili uz usmene „apele“ požeško-slavonska županica Antonija Jozić upućivala je pisane zahtjeve da se sanacije prometnica izvrše u što je moguće kraćem roku jer se i njoj veliki broj mještana iz više naselja obraća i od nje traži pomoć u tom problemu.

Pred nama je kišovito vrijeme. Za nadati se da su izvođači radova toga svjesni te da će biti odgovorniji i da će sanirati prometnice kroz naselja u kojima su završili aglomeracijski radovi,  što je sve regulirano u ugovornom odnosu. Živi bili pa vidjeli!

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek