Gradonačelnica Jozić nakon novinarskog upita reagirala, ali problem još uvijek nije riješen!

Autor: DK

PLETERNICA – Vidljivo je da se užurbano radi na uređenju i izgradnji cesta u Pleternici, posebice u ulici Eugena Podupskog. Uz izvođenje radova javljaju se i određeni problemi s kojima su nas upoznali neki mještani u toj ulici koji se žale da se neke stvari ne rade dobro i da se na to svi, kako i oni odgovorni tako i koji se predstavljaju da su odgovorni, oglušuju i ne reagiraju na ukazane primjedbe.

Kontaktirala nas je gospođa Zdenka Baketarić iz Pleternice, koja stanuje u ulici Eugena Podupskog 129 jer nije zadovoljna izvedbom ulaza s ceste u njeno dvorište. Zbog toga je pokušavala, kako je rekla, doći do gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić što unatoč više pokušaja nije uspjela. Spajali su je sa zamjenikom gradonačelnice što je bilo bezuspješno jer prema njenim izjavama probleme može riješiti samo gradonačelnica. Gospođi Baketarić nije jasno kako je toliki problem gradonačelnici da joj se javi i da čuje probleme koje ima i da na njih odgovori i nešto po tom pitanju poduzme.

Vezano za navedeno kontaktirali smo nadzornog inženjera za to gradilište Tomu Pitlovića koji nije upoznat sa konkretnim slučajem te je rekao da kao i na svakom gradilištu problema ima i da se problemi, kada se na njih ukaže, rješavaju i da se poduzimaju određene i moguće preinake. Što se tiče izvedbe ulaza na parcelu Baketarićevih kontaktirali smo i predstavnika izvođača radova Dejana Češareka koji je rekao da se sve radi prema projektu i da oni ne mogu raditi drugačije te je obećao da će otići na spornu lokaciju i vidjeti o čemu se točno radi.

Nakon našeg upita kojeg smo poslali gradonačelnici Pleternice Antoniji Jozić vezano za nezadovoljstvo sa izvedbom ulaza na parcelu Zdenke Baketarić dobili smo odgovor.

Zahvaljujem Vam se na infomaciji nakon koje smo izašli na teren i razgovarali s gđom. Baketarić. Gđa je nezadovoljna izvedbom ulaza na svoju parcelu i nakon što smo joj iznijeli opcije koje su moguće gđa se složila da ulaz ostane kakav je i izveden. Radi se o javnoj površini, ulaz je uistinu dovoljne širine i prema informacijama koje ja imam ne zadire u tuđe vlasništvo – stoji u odgovoru Antonije Jozić na naš upit.

Nije nam bilo teško stupiti niti u kontakt sa projektantskom kućom Rencon iz Osijeka koja je izradila projekt za preuređenje ulice Eugena Podupskog u Pleternici, i to još, kako nam je rekao gospodin Šimenić, 2011. godine. U razgovoru nas je više zanimalo zbog čega u projektu nije predviđeno da nogostup u toj ulici ide do kraja ulice odnosno do zadnjih kuća, što baš i nije uobičajeno da se površno radi. Odgovor je bio da je projekt rađen po “nagloj proceduri” i da su se pojavljivali problemi oko izvlaštenja zemlje i sl., ali i da nije bilo baš nekakvih posebnih zahtjeva, s nijedne strane, da se nogostup izgradi u dužini cijele ulice.

Što se tiče nogostupa i sama sam izuzetno nezadovoljna činjenicom da on nije planiran projektom i uistinu nema smisla da je prekinut kod kućnog broja 127 i da nije izgrađen do posljednje kuće s lijeve strane (upravo kuće obitelji Baketarić). Napominjem da su investitor Hrvatske ceste i da je cjelokupan projekt naručen s njihove strane, po tom projektu dobivena građevinska dozvola i da se prema tome projektu izvode i radovi. Vjerujem da ćemo u budućnosti, u suradnji s njima, uspjeti riješiti i taj nedostatak – navodi u svom odgovoru gradonačelnica Jozić.

Iz odgovora nije vidljivo da li je zatražena izmjena projekta ili dopuna kako bi se radovi izvršili u cijelosti na zadovoljstvo svih mještana.

Pojavljuje se i problem sa plinskom mrežom koja također nije cjelovita u ulici Eugena Podupskog na što je gradonačelnica Jozić također dala svoj osvrt.

Što se tiče plinovoda, stupila sam u kontakt s koncesionarom. Mreža je došla do kućnog broja 127, a dalje nije izgrađena jer nije bilo zainteresiranih kućanstava za priključak. Ukoliko se kućanstva odluče na priključak neće biti problem povući mrežu do njih neovisno o rekonstrukciji same ceste – navela je gradonačelnica Jozić.

Iz odgovora ostaje nejasno da li su svi drugi stanovnici u toj ulici podnosili zahtjev za priključak plinovoda ili su bez mogućeg priključka ostali samo stanovnici “na kraju sela”.

Mnogo je toga nejasnog, što će prema svemu sudeći tako i ostati, kao i to zbog čega se gradonačelnica Jozić nije javljala na pozive gospođe Baketarić na što smo joj u našem upitu ukazali. Na to nismo dobili nikakav odgovor ali može biti znakovito to da je gradonačelnica odmah reagirala nakon novinarskog upita i da je bila kod obitelji Baketarić koji su nam javili da ipak nisu u potpunosti zadovoljni predloženim rješenjem.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »