Građani Požeštine neće više morati tražiti zdravstvene usluge u Osijeku ili Slavonskom Brodu

Autor: D.K.

POŽEGA – Novootvorena ordinacija oralne kirurgije u požeškom Domu Zdravlja biti će “spas” za mnoge Požežane i Požežanke koji su morali kilometrima putovati i dugo čekati da bi dobili zdravstvenu uslugu koju će u buduće moći ostvariti u svom gradu.

Nakon 20 godina ponovo je otvorena ordinacija oralne kirurgije u Domu zdravlja, u Požegi, koju je novinu predstavio ravnatelj Doma zdravlja Darko Puljašić i predsjednik Upravnog vijeća te ustanove prim.dr. Drago Gašpar. na kojoj je svečanosti bio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i saborski zastupnik Franjo Lucić.

-Nakon 20 godina Požeško-slavonska županija opet ima svog oralnog kirurga. Zaslužni zato su saborski zastupnik Franjo Lucić koji je prije pet godina prepoznao vrijednost tog projekta i lobirao u ministarstvu zdravlja  kako bi se dobila ta specijalizacija i Požeško-slavonska županija koja je osigurala 600 tisuća kuna za opremanje ordinacije oralne kirurgije. Potvrda je to kako se razvijamo i ulažemo u naše liječnike. Trenutno imamo šest liječnika na specijalizacijama, četiri ih financiramo sami, a dva preko resornog ministarstva. Možemo se pohvaliti kako smo dobili i specijalizaciju iz paradentologije na način da će naša županija i Brodsko-posavska ovdje imati paradentologa. Nadam se da će ovdje za tri godine biti poliklinika gdje će biti oralni kirurg, ortodont, paradentolog i dva stomatologa uz ortopan –  rekao je Drako Puljašić, ravnatelj požeško-slavonskog Doma Zdravlja.

Do sada su stanovnici Požeštine morali ići u Osijek, Zagreb ili Slavonski Brod, što u buduće neće morati jer će nadasve stručnu, brzu i efikasnu zdravstvenu uslugu moći ostvariti u požeškom Domu zdravlja.

-Specijalizacija koju sam završila trajala je tri i pol godine i sada počinjemo s radom koji se bazira na kirurškom liječenju zubi, na kompliciranim vađenjima, a puno pažnje pridajemo rizičnim pacijentima, osobama s posebnim potrebama posebice djeci. Svakim danom nam se javlja sve veći broj pacijenata koje ih šalju njihovi stomatolozi. Radimo na temelju uputnice, a osim stomatološke kirurgiju i ekstrakcije radimo i impatologiju koja je sve popularnija. Sve osim implantata je besplatno za naše sugrađane i ide preko HZZO-a – istakla je dr. Ivana Botički.

 Uz ordinaciju oralne kirurgije koja je opremljena najsuvremenijom opremom Dom zdravlja bilježi i druge rezultate i ulaganja.

-Uz pomoć Požeško-slavonske županije uložili smo ove godine znatna sredstva u objekte doma zdravlja na području cijele županije. Izvedeni su radovi u Brestovcu na krovištu vrijedni 90 tisuća kuna,  radovi u Kaptolu vrijedni 180 tisuća kuna gdje smo uredili krovište, kanalizaciju i rekonstrukciju grijanja, radovi u Pakracu gdje smo uložili 450 tisuća kuna u izmjenu krovišta, prozora i krečenje te zgradu u Pleternici gdje  je u tijeku rekonstrukcija grijanja a  već je tamo uređen vodovod i kanalizacija. Radimo, ulažemo i podižem kvalitetu usluge kakvu su naši građani i zaslužili dodao je ravnatelj Puljašić.

Prema riječima požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića konačni je cilj podići zdravstvenu uslugu svim žiteljima Požeško-slavonske županije vodeći računa da se ravnomjerno razvija zdravstveni sustav na cijelom području.

DSC_0993

Više iz kategorije