Građani Požeštine neće više morati tražiti zdravstvene usluge u Osijeku ili Slavonskom Brodu

Autor: D.K.

POŽEGA – Novootvorena ordinacija oralne kirurgije u požeškom Domu Zdravlja biti će “spas” za mnoge Požežane i Požežanke koji su morali kilometrima putovati i dugo čekati da bi dobili zdravstvenu uslugu koju će u buduće moći ostvariti u svom gradu.

Nakon 20 godina ponovo je otvorena ordinacija oralne kirurgije u Domu zdravlja, u Požegi, koju je novinu predstavio ravnatelj Doma zdravlja Darko Puljašić i predsjednik Upravnog vijeća te ustanove prim.dr. Drago Gašpar. na kojoj je svečanosti bio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i saborski zastupnik Franjo Lucić.

-Nakon 20 godina Požeško-slavonska županija opet ima svog oralnog kirurga. Zaslužni zato su saborski zastupnik Franjo Lucić koji je prije pet godina prepoznao vrijednost tog projekta i lobirao u ministarstvu zdravlja  kako bi se dobila ta specijalizacija i Požeško-slavonska županija koja je osigurala 600 tisuća kuna za opremanje ordinacije oralne kirurgije. Potvrda je to kako se razvijamo i ulažemo u naše liječnike. Trenutno imamo šest liječnika na specijalizacijama, četiri ih financiramo sami, a dva preko resornog ministarstva. Možemo se pohvaliti kako smo dobili i specijalizaciju iz paradentologije na način da će naša županija i Brodsko-posavska ovdje imati paradentologa. Nadam se da će ovdje za tri godine biti poliklinika gdje će biti oralni kirurg, ortodont, paradentolog i dva stomatologa uz ortopan –  rekao je Drako Puljašić, ravnatelj požeško-slavonskog Doma Zdravlja.

Do sada su stanovnici Požeštine morali ići u Osijek, Zagreb ili Slavonski Brod, što u buduće neće morati jer će nadasve stručnu, brzu i efikasnu zdravstvenu uslugu moći ostvariti u požeškom Domu zdravlja.

-Specijalizacija koju sam završila trajala je tri i pol godine i sada počinjemo s radom koji se bazira na kirurškom liječenju zubi, na kompliciranim vađenjima, a puno pažnje pridajemo rizičnim pacijentima, osobama s posebnim potrebama posebice djeci. Svakim danom nam se javlja sve veći broj pacijenata koje ih šalju njihovi stomatolozi. Radimo na temelju uputnice, a osim stomatološke kirurgiju i ekstrakcije radimo i impatologiju koja je sve popularnija. Sve osim implantata je besplatno za naše sugrađane i ide preko HZZO-a – istakla je dr. Ivana Botički.

 Uz ordinaciju oralne kirurgije koja je opremljena najsuvremenijom opremom Dom zdravlja bilježi i druge rezultate i ulaganja.

-Uz pomoć Požeško-slavonske županije uložili smo ove godine znatna sredstva u objekte doma zdravlja na području cijele županije. Izvedeni su radovi u Brestovcu na krovištu vrijedni 90 tisuća kuna,  radovi u Kaptolu vrijedni 180 tisuća kuna gdje smo uredili krovište, kanalizaciju i rekonstrukciju grijanja, radovi u Pakracu gdje smo uložili 450 tisuća kuna u izmjenu krovišta, prozora i krečenje te zgradu u Pleternici gdje  je u tijeku rekonstrukcija grijanja a  već je tamo uređen vodovod i kanalizacija. Radimo, ulažemo i podižem kvalitetu usluge kakvu su naši građani i zaslužili dodao je ravnatelj Puljašić.

Prema riječima požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića konačni je cilj podići zdravstvenu uslugu svim žiteljima Požeško-slavonske županije vodeći računa da se ravnomjerno razvija zdravstveni sustav na cijelom području.

DSC_0993

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot