Građani policiji predložili lokacije na kojima treba nadzirati brzinu kretanja vozila (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – Ciljani nadzor brzine kretanja vozila u sklopu akcije u svim EU zemljama provodi se od 6 sati ujutro 21.travnja do 6 sati 22.travnja. Akcija se provodi na lokacijama koje su predložili sami građani koji su putem medija bili pozvani da svoje prijedloge dostave nadležnoj Policijskoj upravi. Kroz 24 sata policija će nadzirati brzine kretanja vozila na kojim mjestima je pogodno za mjeriti brzinu i to sve prema prijedlogu građana koji su predložili lokacije za koje smatraju da se na njima krše propisi.

Zvonimir Lukačević, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa

-Danas Policijska uprava požeško-slavonska kao i druge policijske uprave na razini države, zajedno sa zemljama, članicama EU, provode pojačani nadzor brzine kretanja vozila. Nepropisna brzina kretanja vozila je u svakom slučaju prvi od uzroka u kojima se događaju prometne nesreće. To su najčešći prekršaji koji dovode do prometnih nesreća sa stradavanjima sudionika u prometu. Akcije i nadzor brzine kretanja vozila sustavno se i svakodnevno provode na lokacijama na kojima dolazi do stradavanja sudionika u prometu, što je vidljivo u našim statistikama. rekao je voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Zvonimir Lukačević.

Provođenje akcije brzine kretanja vozila bilo je moguće medijima pratiti u Osječkoj ulici, a tijekom dana nadzor će se provoditi na 24 izabrane lokacije, prema prijedlogu građana, u Bilicama, Dervišagi, Pleternici na više lokacija, cesti prema Velikoj i dr.

Dalibor Gvozdanović, vozač

-Nastojim biti uvijek oprezan, vozim normalno, pokušavam ne voziti prebrzo. Po meni nije toliki problem brzina kojom se vozi koliki je problem neoprezna vožnja posebno po gradu gdje je dosta djece i starijih. Ovakvih akcija kao što je ova po meni treba biti i više. Prometne policije na cesti treba biti još i više jer to ipak djeluje preventivno jer kad vozači vide policiju voze puno opreznije i sporije. Smatram da je velik problem i sa parkiranjem jer se svugdje parkira – rekao nam je vozač Dalibor Gvozdanović koji je bio nadziran od strane policijskih službenika u Osječkoj ulici.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije