Građani Kožićeve ulice nakon više desetljeća dočekali asfalt

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA –Nekoliko desetaka domaćinstava ulice dr. Matije Kožića na sjeveru grada dobilo je asfaltni kolnik  kojega su čekali više desetljeća jer se ulica počela naseljavati daleke 1972. godine. Oni su unazad dvadesetak godina u nekoliko navrata pisali peticije čelništvu grada, no sada se asfaltiraju zadnji dijelovi  485 metara duge ulice što će zajedno sa nogostupom gradski proračun stajati  1,2 milijuna kuna.

-Imamo još šest tisuća metara makadamskih kolnika u gradu, iduće godine ćemo ovdje spojiti Dragmanovu ulicu i Varelovac, a sada je još u toku izgradnja nogostupa u Zelenoj ulici i ulici fra Grge Martića- rekao je obilazeći završetak radova u Kožićevoj ulici gradonačelnik Požege Vedran Neferović. Uz modernizaciju kolnika ulica je produljena i spojena sa Varelovcem tako da više nije slijepi sokak, te njome sada teče prometu oba smjera.

Vlado Božićković (desno) s novinarom Jelenkom Topićem

-Drago mi je što sam i ovo dočekao jer smo dosta puta pisali nadležnima da se cesta uredi- priča nam umirovljenik Vlado Božičković. Građani su presretni i nisu krili zadovoljstvo izvedenim zahvatima.

Milan Simeunović

-Ovdje živim od 1983. godine, bilo je puno oprašine, blata i vode, često su prekopavali ulicu i tako ostavili, sada smo radosni zbog asfalta – kaže Milan Simeunović i dodaje da bi bilo dobro uskoro izgraditi manje dječje igralište i autobusno stajalište.

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: