Grad Požega nositelj projekta “Menadžeri poslovnog razvoja”

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Projekt “Menadžeri poslovnog razvoja” koji ima za cilj doprinijeti povećanju zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih mladih osoba na području Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije, poboljšanjem postojećih potencijala  mladih  dugotrajno nezaposlenih osoba,  te stvaranje inovativnih modela za samozapošljavanje, započeo je 17. prosinca 2014. godine, i trajat će 20 mjeseci, odnosno do 16. kolovoza 2016. godine.

Grad Požega, kao nositelj projekta, te Grad Velika Gorica i Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije kao partneri na projektu, nositelji su svih aktivnosti vezanih za uspješnu realizaciju projekta. Tim povodom danas su se sastali u požeškoj Gradskoj vijećnici Vedran Neferović, gradonačelnik Požege, Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice i Antonija Džomba iz Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije kojom prigodom su potpisali sporazum kao partneri na projektu.

Antonija Džomba iz Razvojne agencije Sisačko-moslavačke, Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice i Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice

-Ovaj projekt koji povezuje gradove i županije realiziran je u okviru našega Odjela u sklopu kojeg je pročelnik Marko Šosar sa svojim aktivnostima započeo početkom ove godine a jedan projekt okončan je sa Ministarstvom turizma prošle godine. Zadovoljstvo mi je da se pronašlo partnerstvo u našim dragim prijateljima iz Velike Gorice koji u mnogo čemu nam mogu pomoći u rješavanju naših problema sa svojim iskustvima. Nadam se da je ovaj projekt poveznica i prvi korak u jednoj suradnji koja će biti još izraženija između naša dva grada na čemu ćemo radi zajedno -istaknuo je gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Projekt „Obučavanje mladih i visokoobrazovanih osoba za samozapošljavanje i poduzetništvo –Menadžeri poslovnog razvoja” je prijavljen u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava za program “Lokalne inicijative za zapošljavanje-faza II“,  unutar IPA IV. komponente – Razvoj ljudskih potencijala, natječaja kojeg je objavio Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

-Radimo nešto za što smo i politički i društveno odgovorni a to je da nudimo priliku mladim ljudima ali i onim starijima. Drago mi je da nas povezuju ovakvi projekti koji će nam otvoriti i određene putove, a Velika Gorica je ponosna što će surađivati sa Požegom i Siskom što nas obvezuje i da se moramo držati za ruke – rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić koji se na kraju zahvalio na pozivu za suradnju i krasnom projektu

Pročelnik Ureda za EU fondove grada Požege dr.sc. Marko Šostar

Pročelnik Ureda za EU fondove grada Požege dr.sc. Marko Šostar naglasio je kako će sve više projekata morati ići preko EU jer u gradskim i općinskim projektima nema dovoljno novca za određene investicije i ulaganja. Što se tiče projekta “Menadžeri poslovnog razvoja” ukupna ugovorena vrijednost projekta je 240.471,48 eura, od čega je 188.072,74 eura ili 78,21% financirano sredstvima Europske unije, a preostali dio od 52.398,74 eura ili 21,79% sredstvima prijavitelja i partnera.

-Posebna pozornost se treba posvetiti suradnji lokalnih poduzetnika i projektnog tima, jer je to prepoznato kao najuspješniji model razvijanja  „po mjeri“  usluge za domaće tržište rada. Na taj način doprinijeti će se ostvarenju posebnog cilja projekta,  jer će se povećanjem poduzetničkih kompetencija ciljne skupine, stvoriti mogućnosti za pružanje i razvoj poslovne usluge u novoosnovanim Uredima za razvoj poslovanja, koji će se osnovati u partnerskim gradovima. Glavni cilj Ureda  jest da ubrza razvoj lokalnih  tvrtki.  Prema tome, ovaj  projekt  će poboljšati zapošljavanje i samozapošljavanje ciljne skupine, u Uredima ili samostalno – naglasio je u svom izlaganju pročelnik Ureda za EU fondove dr.sc. Marko Šostar.

Planira se i očekuje više projektnih aktivnosti, kao npr. provođenje aktivnosti  povezanih sa uspostavom  edukacijskog programa za menadžere poslovnog razvoja, obrazovanje mladih, dugotrajno nezaposlenih osoba za menadžere poslovnog razvoja, izrada i provođenje programa stručne prakse za menadžere poslovnog razvoja, osnivanje Ureda za razvoj poslovanja u Požeško-slavonskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji te motivacija lokalnih poduzetnika za zapošljavanje ciljne skupine.

Za očekivati je da će ovaj projekt polučiti dobrim rezultatom i u konačnici povećati zapošljivost i smanjiti broj nezaposlenih osoba.

Više iz kategorije