Grad Požega ne pomaže gospodarstvenicima?

Autor: D.K.

POŽEGA – Danas je Damir Kovačević, predsjednik požeške Hrvatske narodne stranke, u nazočnosti vijećnice u Gradskom vijeću Grada Požege Tamare Puač, održao konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na zadnju sjednicu Gradskog vijeća na kojoj su donesene odluke koje je teško opravdati.

Podružnica HNS-a za Grad Požegu moli gradonačelnika Vedrana Neferovića da mjerama koje podržava ne pomaže gospodarstvu i gospodarstvenicima Grada Požege.

-Gospodarski subjekti na koje se povećanje odnosi rade prije svega planski i oni nemaju predviđeno povećano izdvajanje za spomeničku rentu u svom poslovanju u ovoj poslovnoj godini i normalno je da će taj dio snositi opet građani, kako bi se namaknuli dostatni prihodi za novonastale rashode – rekao je Kovačević pozivajući gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege Ninu Smolčića da osim što slikaju kako trava u Požegi raste, poslikaju i prazne poslovne prostore u zoni koja je obuhvaćena spomeničkom rentom.

U HNS-u su prije za to da se podjeli spomenička renta na fiksni i varijabilni dio, u iznosu gdje će fiksni plaćati svi jednako, a varijabilni prema dobiti poslovanja, oni oslobađaju nove poduzetnike plaćanja spomeničke rente i dio koji se zakonom mora plaćati Ministarstvu kulture.

Na godinu dana gradske vlasti osvrnula se vijećnica u Gradskom vijeću Tamara Puač koja gradsku vlast opisuje kao bahatu o trošku građana Požege. Osvrnula se i na novoosnovanu Ustanovu za upravljanjem sportskih objekata za koje kaže da kao takva ne obećava pomak u poslovanju Grada nego više naliči mjestu za uhljebljavanje podobnih koji sa upravljanjem i održavanjem sportskih objekata nemaju i nisu imali nikakav doticaj.

Nisu mogli proći niti komentari o kojima se već duže vrijeme govori u javnosti a odnose se na Javnu vatrogasnu postrojbu i imenovanje zapovjednika Zdenka Mautnera.

-Mautnera je pošto po to trebao riješiti u JVP-u. Dok ni sami vladajući nisu znali imali uvijete ili ne, nisu čekali sudsku presudu nego su pred vijećnike prontno donijeli Prijedlog odluke o imenovanju ravnatelja iste. Sada su u ekspresnom roku, nakon što je donesena sudska presuda proveli natječaj i Odluku o imenovanju zapovjednika JVP-a Požega – ističe Puač.

Na konferenciji se govorilo i o zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Grada Požege koji jeoš uvijek nije reguliran sukladno zakonskoj regulativi što se svakako očekuje da će na to reagirati stručne službe Grada Požege i gradonačelniku Neferoviću dati mišljenje što i na koji način dalje.

Više iz kategorije