Grad Požega ne pomaže gospodarstvenicima?

Autor: D.K.

POŽEGA – Danas je Damir Kovačević, predsjednik požeške Hrvatske narodne stranke, u nazočnosti vijećnice u Gradskom vijeću Grada Požege Tamare Puač, održao konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na zadnju sjednicu Gradskog vijeća na kojoj su donesene odluke koje je teško opravdati.

Podružnica HNS-a za Grad Požegu moli gradonačelnika Vedrana Neferovića da mjerama koje podržava ne pomaže gospodarstvu i gospodarstvenicima Grada Požege.

-Gospodarski subjekti na koje se povećanje odnosi rade prije svega planski i oni nemaju predviđeno povećano izdvajanje za spomeničku rentu u svom poslovanju u ovoj poslovnoj godini i normalno je da će taj dio snositi opet građani, kako bi se namaknuli dostatni prihodi za novonastale rashode – rekao je Kovačević pozivajući gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege Ninu Smolčića da osim što slikaju kako trava u Požegi raste, poslikaju i prazne poslovne prostore u zoni koja je obuhvaćena spomeničkom rentom.

U HNS-u su prije za to da se podjeli spomenička renta na fiksni i varijabilni dio, u iznosu gdje će fiksni plaćati svi jednako, a varijabilni prema dobiti poslovanja, oni oslobađaju nove poduzetnike plaćanja spomeničke rente i dio koji se zakonom mora plaćati Ministarstvu kulture.

Na godinu dana gradske vlasti osvrnula se vijećnica u Gradskom vijeću Tamara Puač koja gradsku vlast opisuje kao bahatu o trošku građana Požege. Osvrnula se i na novoosnovanu Ustanovu za upravljanjem sportskih objekata za koje kaže da kao takva ne obećava pomak u poslovanju Grada nego više naliči mjestu za uhljebljavanje podobnih koji sa upravljanjem i održavanjem sportskih objekata nemaju i nisu imali nikakav doticaj.

Nisu mogli proći niti komentari o kojima se već duže vrijeme govori u javnosti a odnose se na Javnu vatrogasnu postrojbu i imenovanje zapovjednika Zdenka Mautnera.

-Mautnera je pošto po to trebao riješiti u JVP-u. Dok ni sami vladajući nisu znali imali uvijete ili ne, nisu čekali sudsku presudu nego su pred vijećnike prontno donijeli Prijedlog odluke o imenovanju ravnatelja iste. Sada su u ekspresnom roku, nakon što je donesena sudska presuda proveli natječaj i Odluku o imenovanju zapovjednika JVP-a Požega – ističe Puač.

Na konferenciji se govorilo i o zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Grada Požege koji jeoš uvijek nije reguliran sukladno zakonskoj regulativi što se svakako očekuje da će na to reagirati stručne službe Grada Požege i gradonačelniku Neferoviću dati mišljenje što i na koji način dalje.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot