Grad Kutjevo uredio prostorije u kojima Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu otvara laboratorij za senzorna ispitivanja vina

Autor: D.K.

Zamjenik kutjevačkog gradonačelnika Ivica Malnar zajedno s djelatnicima Gradske uprave ugostio je predstavnike Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) na čelu s ravnateljicom Darjom Sokolić. Povod sastanka bio je razgovor o otvorenju laboratorija za senzorna ispitivanja u Kutjevu koje se planira početkom svibnja.

Grad Kutjevo uredio je i opremio prostor u kojem će biti ispostava Centra za vinogradarstvo, vinarstvo i uljarstvo za područje Slavonije i Hrvatskog Podunavlja. U Kutjevu će se nalaziti laboratorij za postupke senzornog ispitivanja za stavljanje vina na tržište, odnosno za organoleptičko ocjenjivanje vina.

Zamjenik gradonačelnika izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja laboratorija. „Drago mi je da će laboratorij biti otvoren baš u Kutjevu, u Gradu vina. Mislim da naši vinogradari i vinari to zaslužuju, najmanje što je Grad mogao učiniti je osiguravanje prostora za laboratorij. Nadamo se da će se dobra suradnja s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu nastaviti i dalje, ovo je samo početak.”

Ravnateljica HAPIH-a sa svojim suradnicima posjetila je novouređene prostore, pohvalila ulaganja i trud Grada Kutjeva te najavila skorašnji početak rada laboratorija.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88