Grad Kutjevo među najboljima u državi po izdvajanjima za poljoprivrednike

Autor: D.K.

Objavljeno je izvješće Financijske agencije Fina za 2019. godinu, nastalom na temelju konsolidiranih proračuna, a prema ukupnim rashodima i izdacima, nakon Ozlja, za poljoprivrednike su najviše izdvojili Ogulin, Vrgorac, Kutjevo, Knin, Ivanić Grad, Imotski, Orahovica, Sinj i Sveti Ivan Zelina. Kao i prošle godine, među prvih deset gradova s najvećim izdvajanjima isključivo su oni kontinentalni, a u top 10 gradova s najvećim izdvajanjima po stanovniku našao se i jedan morski grad – Novalja.

Značaj poljoprivrede ove je godine osobito došao do izražaja budući je korona kriza dodatno poentirala u kojoj mjeri je svakom gospodarstvu važna mogućnost da u što većoj mjeri samostalno zadovolji prehrambene potrebe svojeg stanovništva.

Naša zemlja ima izuzetne potencijale za razvoj poljoprivrede, međutim dosad ostvarenim rezultatima nikako ne možemo biti zadovoljni. Korak naprijed svakako predstavlja hvatanje resornog ministarstva u koštac s  izradom dugoročne strategije razvoja što je, uostalom, preduvjet za bilo kakav ozbiljniji napredak, a potpore proizvođačima morale bi se nastaviti i dalje.

Po proračunskom izdvajanju za subvencije poljoprivrednicima Ozalj slijede gradovi Ogulin, Vrgorac, Kutjevo, Knin, Ivanić Grad, Imotski, Orahovica, Sinj i Sveti Ivan Zelina. Ozalj je prvi i prema visini subvencija u odnosu na broj stanovnika s izdvojenih 101,86 kuna po glavi, a slijede ga Ogulin, Vrgorac, Novalja, Ivanić Grad, Kutjevo, Knin, Petrinja, Vukovar i Ludbreg.

U svim kategorijama izdvajanja sredstava za subvencije u poljoprivredi gotovo su isključivo zastupljeni mali i srednji gradovi, s iznimkom velikih gradova Karlovca i Velike Gorice.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek