Gostinjski lov veličkog „Lapjaka“ donio jednog zeca i desetak fazana /FOTO/

Autor: D.K.

Dvadesetak gostiju i lovaca društva „Lapjak“ okupilo se u gostinjskom lovu u lovištu Velika površine 1705 hektara. Riječ je uglavnom o ravničarskom lovištu, a pohod je bio usmjeren na odstrel zeca i fazanske divljači.

-Pozvali smo prijatelje članove susjednih udruga Papuk iz Biškupaca, Vepar iz Kaptola i Šljuka iz Brestovca – kazao nam je predsjednik LD „Lapjak“ iz Velike Marin Đurić i dodao da njihovi članovi dosta rade na uređenju lovačkog doma i okoliša u svome mjestu.

Po kišnom i prohladnom vremenu lov je ipak bio uspješan jer su ovi uporni lovci odstrijeli jednog zeca i desetak fazana.

Nakon povratka iz lova sudionici su odali počast divljači po tradicionalnom lovačkom običaju, a lovnik Goran Franić zahvalio se na odazivu unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama, kao  i na ponašanju tijekom pohoda po lovištu.

Velički lovci su nam se pohvalili i vrijednim poklonom. Načelnik općine Velika Vlado Boban darivao im je ukrasni križ sa raspelom od jelenskog roga koji je pravo umjetničko djelo, a krasiti će prostorije njihovog doma.  

Foto: D. Mirković

       

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek