Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

GODIŠNJE NAGRADE: Nagrađeni zbor umirovljenika „Orljava“, Dorotea Markanjević i Benjamin Poleto /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | GODIŠNJE NAGRADE: Nagrađeni zbor umirovljenika „Orljava“, Dorotea Markanjević i Benjamin Poleto /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | GODIŠNJE NAGRADE: Nagrađeni zbor umirovljenika „Orljava“, Dorotea Markanjević i Benjamin Poleto /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED



BRESTOVAC – Slaveći svoj dan i zaštitnika sv. Mateja općina Brestovac na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijelila je godišnje nagrade za zasluge i natprosječne rezultate u radu. Načelnik općine Zdravko Mandić, zamjenik Jozo Buće i predsjednik vijeća Tomo Vrhovac uručili su ih Pjevačkom zboru Matice umirovljenika „Orljava“, zatim učenici Dorotei Markanjević iz Daranovaca i osnovcu Benjaminu Poletu iz Završja.



Tomo Vrhovac, predsjednik Općinskog vijeća Brestovac Nakon pozdravne riječi predsjednika vijeća Tome Vrhovca načelnik Mandić se osvrnuo na učinjeno u proteklom razdoblju istakavši najvažnije projekte koji su ključni za ukupan razvoj te općine.

-Po financijskoj vrijednosti  i važnosti najznačajnije su geodetske izmjere počevši od katastarskih općina Brestovac i Nurkovac, zatim Jaguplije i Skenderovci, a počele su izmjere za katastarske općine Daranovci i Zakorenje.

-To su zahtjevni i višegodišnji projekti, a njihov značaj je u dobivanju tzv.“čistih papira“ glede vlasništva te omogućavaju brzo i kvalitetno raspolaganjem vlasništvom nekretnina i zemljišta, a isto tako dobivanje i suvremene podloge za izradu dokumenata prostornog planiranja i upravljanja imovinom – istakao je Mandić i dodao da je za njih od 2014. do 2020.godine namijenjeno 3,4 milijuna kuna od čega općina snosi 60 posto, a pomoć u sufinanciranju daje županija.

U području vodno komunalnih građevina (vodovodne mreže i kanalizacija ) u četiri godine utrošeno je 7 milijuna kuna i to za izgradnju spojnog cjevovoda vodoopskrbnog sustava Sloboština-Pasikovci,vodovodne mreže naselja Skenderovci i Jaguplije, te kanalizacijske mreže naselja Brestovac, Nurkovac, Dolac i Završje.

Pojačana je obnova i sanacija mjesnih domova za što je utrošeno oko 1,5  milijuna kuna čime su adaptirani objekti u Jaguplijama, Ivandolu i Vilić Selu.



Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac Ove godine počela je i temeljitu rekonstrukcija zgrade općine u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna.

-Sukladno mogućnostima radimo na izgradnji i poboljšanju komunalne infrastrukture, a razmišljamo i o modernizaciji javne rasvjete uvođenjem u upotrebu LED rasvjete s ciljem smanjenja potrošnje električne energije i poboljšanja kvalitete rasvjete – nastavlja Zdravko Mandić.



Darko Puljašić, gradonačelnik Požege Imaju prijavljene projekte u vrijednosti 15 milijuna kuna kojima će se rekonstruirati nerazvrstana cesta Nurkovac-Ulica Stari Brestovac-Dolac, te obnoviti  i opremiti planinarski dom u Orljavcu u zgradi nekadašnje škole, kao i društveno-vatrogasni dom u Brestovcu.



Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan -Pripremaju se projekti brze ceste BC Brestovac - Staro Petrovo Selo, akumulacija Kamenska i obnova odmarališta Novo Zvečevo- najavio je na kraju načelnik brestovačke općine Zdravko Mandić.

Čestitke građanima brestovačke općine u ime gradonačelnika i načelnika općina izrekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić, a čestitke su uputili zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave Antun Vidaković, kao i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška istakavši njihovu potporu razvojnim projektima.

-Brestovac zbog obrane ima posebno mjesto, za razvoj su ključni poljoprivreda i turizam, a moramo učiniti sve da ljudi ostaju živjeti i raditi ovdje – kazao je čestitajući Dan općine požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

/Foto: D. Mirković/





Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo