Godinu s 50 nastupa članovi KUD Bektež proslavili zajedničkim druženjem i veselom pjesmom /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Kulturno-umjetničko društvo Bektež, koje je sa tridesetak članova među najaktivnijima u požeškom kraju, ovu je godinu završilo sa ukupno 50 nastupa što je veliki broj posebice kada se zna da je riječ o čistim amaterima. Ovdje igraju i pjevaju oni koji viole običaje i tradiciju ne samo iz Bekteža i okolnih sela već i iz Požege, te okoline.

-Sretan sam što smo uz sve obiteljske i poslovne obaveze tokom ove godine odradili 50 nastupa  od kojih je mnogo izvan ovog kraja – kazao je Duško Bijelić, predsjednik KUD Bektež okupljenim članovima u povodu završetka plodne godine i blagdana, te im se zahvalio na doprinosu radu zbog kojega su odvajali svoje slobodno vrijeme i uložili veliki trud radi prepoznatljivosti svoga KUD-a. Kao i ranijih godina, okupili su se spontano na zajedničkom druženju, jer djeluju kao jedna složna obitelj, a to su pokazali i u ovoj prigodi kada su pripremili pun stol hrane koju su sami spravljali i donijeli od svojih domova.

U društvu djeluju folklorna i pjevačka skupina, a na širim prostorima uključujući i državnu razinu prepoznati po originalnosti i osebujnom načinu izvođenja starih pjesama sa prostora Zapadne Slavonije u čemu ih predvodi Bijelić koji im je i umjetnički voditelj. Uz to njeguju i stara kola uz samicu koju zasvira Bijelić.

Najavili su i skori nastup u Županji kada će dio običaja svoga kraja tijekom pokladnih dana pokazati na tamošnjem Šokačkom sijelu.

Višesatno druženje potrajalo je dugo u noć uz veslu pjesmu razdraganih Bektežana s kojima je Željko Ivaniš zasvirao harmoniku.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »