Gdje su nestali vrijedni vijećnici – jesu li odustali, ili su stečenim iskustvom postali oprezniji?

Autor: D.K.

Iako je do lokalnih izbora ostalo više od  dva mjeseca već su istaknuti kandidati za čelne funkcije, a ozbiljne stranke već kroje i sastavljaju liste. Opće je poznato da se u suvremenim demokracijama pojedine ozbiljne stranke bave mišlju da uz svoje članove na listi postave i nestranačke ljude koji su se dokazali društvenim i političkim radom u svojim sredinama. Na taj način stranke će pokazati svoju širinu i demokratičnost što će zasigurno birači znati nagraditi. Taj korak bi bio da na listu jake stranke idu nekompromitirani, ali kompetentni nestranački ljudi.

Kroz takva razmišljanja razložno se postavlja pitanje gdje su neki izuzetno aktivni i konstruktivni nekadašnji vijećnici koji u sadašnjim okolnostima sigurno mogu naći svoje mjesto i podići težinu etabliranih političkih stranaka. Provjerili smo gdje se nalaze takvi ljudi, koji su zadnjih desetak godina pokazali da im je interes grada ispred vlastitoga.

Detaljnijom analizom aktivnosti svih vijećnika unazad nekoliko mandata došli smo do zaključka da je Miro Rašić, koji je bio nezavisni vijećnik u mandatu od 2013. do 2017.g. bio najaktivniji i najkonstruktivniji, zalažući se za jačanje i poticanje obrtništva i poduzetništva, borbe za malog čovjeka, a davao je niz drugih korisnih prijedloga i inicijativa otvarajući suradnju sa svima radi boljitka grada.

Zbog moralnih stavova on je na početku mandata dao ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora Tekije, te u svim odborima Gradskog vijeća čime se odrekao i, ne malih primanja koja su mu tada bila omogućena samo kako bi dokazao da mu je interes grada ispred vlastitog! Na zadnjim izborima on nije ušao u vijeće zbog nekoliko desetaka glasova, no stavio se na raspolaganje čelništvu grada kao podupirući faktor svim projektima gdje  može pomoći svojim znanjem, upornošću, kontaktima i uvjerenjem da Požega može bolje.

-Apeliram na gradonačelnika, predsjednika vijeća i sve vijećnike da zaborave stranačke netrpeljivosti i različitosti te da se misli na običnog čovjeka i na njih dvije tisuće koji nemaju radno mjesto, predajem program sufinanciranja zapošljavanja i otvaranja novih poslovnih subjekata, obrta i malih poduzeća,  uz jednokratni poticaj za svaku novozaposlenu osobu u iznosu od 5 tisuća kuna i 12 mjesečnih poticaja u visini od 20 posto bruto plaće, a najviše do tisuću kuna mjesečno. To je demografska mjera, poticanje nataliteta, ali i socijalna politika jer nije dovoljan poticaj od tisuću kuna za jedno dijete kad se rodi i onda ga zaboravimo pa neka se obitelj i to dijete snalazi kroz život kako zna i umije. Treba cijeli program definirati kroz tijek odrastanja djece – predlagao je tada Rašić te napominjao kako će u slijedećoj fazi nadograđivati isti program u interesu zdravog razvoja realnog sektora.

Postavlja se pitanje hoće li netko prepoznati potencijale koji naš grad ima, te ovaj primjer uzeti u razmatranja, te koristiti vrijedne i kompetentne pojedince za razvoj grada koji su se dokazali aktivnim sudjelovanjem u svemu bitnom od kada je krenula ideja za stvaranje samostalne i neovisne države tako da smo iz arhive našeg portala izvukli podatke da je kao mladić od 19 godina u Domovinskom ratu, diplomirani je ekonomista, zatim radio na osiguranju prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, voditelj marketinga na 2. Svjetskim vojnim igrama 1999.g. i na odgovornim operativnim dužnostima unutar OSRH. Osnivao je Građansku inicijativu Kuzmica na očuvanju kulturno tehničke baštine, zatim sudjeluje u Udruzi ratnih veterana 63. bojne ZNG kao dopredsjednik u kojoj je pokrenuo inicijativu za ustanovljenje medalje “Ponosni pripadnik” 63. “A” samostalne bojne ZNG-a.

Sa željom da kao neovisni lokalni portal doprinesemo našem gradu istraživanjem i iznošenjem činjenica u želji za napretkom, tijekom pripreme ovog članka kontaktirali smo g. Rašića koji nam je konkretno i ponizno kratko izjavio:

-Želim da se Požega razvija i da naša djeca imaju ovdje budućnost, a nisam za suradnju sa neozbiljnim pojedincima koji kokošare, raznim vječitim oporbenjacima koji samo kritiziraju a nemaju nikakvih ideja niti prijedloga. Smatram da sam u politici danas puno zreliji, puno sam naučio zadnjih godina a siguran sam da politika može biti pozitivna stvar samo treba stvoriti tim koji je pozitivan i plemenitih namjera. Moji stavovi su poznati, rad, rad i samo rad, edukacija, edukacija i edukacija, selekcija, selekcija i selekcija  – kazao nam je Miro Rašić dodajući da poziva na liste ima sa mnogih strana jer svi znaju da je dobar operativac, organizator i komunikator na javnoj sceni, tako da mu preostaje da procijeni koja opcija ima konkretne programe da povuče ovu sredinu iz sadašnjeg stanja koje malo koga može zadovoljavati u bolju budućnost za sve. Smatra da prihvaćanjem nekih njegovih mjera koje je nudio zadnjih godina  pa i uvođenjem programa poticajne stanogradnje koji bi pogurao građevinski sektor promijenilo bi demografska kretanja u pozitivu te bi se zasigurno smanjio odljev mladih iz Požege a mnoge koji su otišli vjerujem da bi dobro razmišljali o povratku.

Imajući na umu da je nekada bio u članstvu HDZ-a (jedan od najmlađih utemeljitelja od 10. travnja 1990.g.), te se dokazao kao neumorni aktivista za svoju sredinu ne bi nas iznenadilo ni da ga vladajuća stranka ponovo angažira i rehabilitira jer najnovija preslagivanja u toj stranci govore nam da se radi na stvaranju ozbiljne ekipe za veće iskorake našeg lijepog grada Požege.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88