Gastronomski majstori iz Marindvora koji su bili lanjski pobjednici ponovo ispekli najbolji roštilj /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Ante Valenta iz Marindvora i njegova ekipa popularna nazvana Ante und jaranen pobjednici su  ovogodišnje 3. gastronomsko-turističke priredbe Biškupački chill&grill koju su organizirali Dobrovoljno vatrogasno društvo Biškupci i Turistička zajednica Zlatni Papuk uz svesrdnu potporu općine velika. To je zapravo natjecanje u spravljanju roštilja na otvorenom prostoru novouređenog Biškupačkog trga,  a okupilo je devet natjecateljskih ekipa gastronomskih majstora tog područja.

Prvoplasirana ekipa kao nagradu dobila je roštilj i posebno priznanje iz ruku načelnika općine Velika Roberta Hofmana. Pripremljene specijalitete sa roštilja ocijenilo je tročlano povjerenstvo, a ocjenjivali su kreativnost, miris, okus i vrijeme pripreme.

-Zahvala vatrogascima na trudu da se organizira priredba, te sudionicima koji su se odazvali, a čestitam najboljim majstorima roštilja – istakao je okupljenima Robert Hofman, te uručio sve nagrade.

Drugoplasirana je ekipa Mališćak iz Velike, a treća Neiskusni iz Biškupaca. Svi sudionici dobili su priznanja za sudjelovanje.

Tijekom priredbe nastupio je  tamburaški sastav Srce Bećarsko  sa harmonikašem Borisom Nepehalom, ulaz se nije naplaćivao, a zabava je na otvorenom prostoru potrajala do kasnih noćnih sati uz mnogo popularnih i veselih pjesama, plesa i narodnog veselja.

Mihael Ivanović, Karlo Mihelec i još neki članovi DVD Biškupci dali su veliki doprinos uspješnoj organizaciji priredbe, koju je pohodilo nekoliko stotina posjetitelja.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek