Franjo Lucić izgubio podršku Utemeljitelja HDZ-a: “Lagao je i manipulirao”

Autor: DK

POŽEGA – U redakciju smo primili priopćenje Županijskog odbora Zajednice utemeljitelja „dr. Franjo Tuđman“ HDZ-a Požeško-slavonske županije u kojem je Odluka sa njihove sjednice koju prenosimo u cijelosti:

Zajednica utemeljitelja „dr. Franjo Tuđman“ PSŽ na Županijskom odboru održanom 06.08.2016. god., jednoglasno je donijela odluku da predsjednik ŽO HDZ-a PSŽ Franjo Lucić više nema podršku Utemeljitelja HDZ-a, stoga tražimo da predsjednik ŽO HDZ-a PSŽ Franjo Lucić podnese ostavku na mjesto predsjednika ŽO HDZ-a PSŽ kao i na kandidaturu za izbor zastupnika u Hrvatski sabor.

Na sjednici županijskog odbora HDZ-a PSŽ, na kojoj nije vođen zapisnik, niti je utvrđen kvorum, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a PSŽ Franjo Lucić insinuacijama, lažima i manipulacijama zaveo je članove županijskog odbora te time utjecao na donošenje neregularne odluke za predstojeće izbore. Njegovim manipulativnim i tendencioznim tumačenjem, pozivajući se lažno na stav Središnjice da Utemeljitelji nemaju pravo predlagati kandidate za kandidacijske liste za zastupnike u Hrvatski sabor, prijedlog utemeljitelja nije prihvaćen. Tako je grubo prevario članove ŽO HDZ-a PSŽ  i nanio štetu stranci i njenim osnivačima.

Navodimo da je aktima HDZ-a gradskim i općinskim organizacijama, kao i zajednicama (uemeljitelja, žena, mladeži, branitelja i dr.) dopušteno predlaganje kandidata. Na Županijskom odboru zaprimljen je prijedlog općinskih i gradskih organizacija, kao i zajednice utemeljitelja. Kako se o ostalim prijedlozima nije glasalo pojedinačno, prihvaćeni su svi prijedlozi u paketu (9 kandidata, kandidati predloženi od strane Utemeljitelja nisu prihvaćeni). U medijima se pojavilo šest kandidata, i uz naše nastojanje da se demantira netočnost tih napisa, nitko nije želio u medije poslati demant zbog čega su utemeljitelji isti objavili putem Facebooka. Simptomatično je da su u medijima uklonjeni upravo kandidati koje su predložile općine, a koji su ujedno podržali i utemeljitelji.

Predsjednik:

Inž. Vladimir Englman

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: