/FOTOGALERIJA/ ZLATNE GRIVE ZLATNE DOLINE: Među pedesetak grla konja po kolekcijama Aron, Zlatica, Cvijeta i Vranka pobjednici Zlatnih griva zlatne doline 2019.

Autor: Jelenko Topić

Konjogojska udruga Vallis Aurea iz Požege organizirala je na terenima nogometnog kluba Croatia u Mihaljevcima pod pokroviteljstvom grada Požege svoju tradicionalnu manifestaciju Zlatne grive zlatne doline 2019. u sastavu koje je održana 12. Konjogojska izložba i 16. Revijalna utakmica u vožnji zaprega, a okupila je sudionike s područja kontinentalne Hrvatske.

-Bogata Slavonija nije svjesna što imamo jer su konji kroz povijest bili ključni za opstanak i razvoj ovog kraja, a ove prekrasne životinje pokazuju bogatstvo Slavonije tako da je ova manifestacija za državnu i europsku razinu kako bi sve pokazali svijetu – istakao je otvarajući priredbu požeški gradonačelnik Darko Puljašić, te najavio daljnju potporu grada uključujući poboljšanje uzgoja i kvalitete grla.

Ovom prigodom sa nekoliko pjesama nastupila je muška pjevačka skupina HKUD „Slavonija“ iz Jakšića, a sudionike i goste pozdravili su predstavnici konjogojskih udruga iz više mjesta, te Damir Vinković, ispred Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. Na izložbi se predstavilo pedesetak grla.

U kolekciji starijih pastuha pobjednik je Aron vlasnika i uzgajivača Damira Pavkovića iz Trenkova, drugi je Sokol vlasnika Branka Milosavljevića iz Sulkovaca,a treći Pluton Marija Kube iz Jakšića.

 Među kobilama prvoplasirana je Zlatica Vinogradarstva-podrumarstva Krauthaker iz Kutjeva, a slijede Zora Branka Milosavljevića, Mica vlasnika Željka Adžića iz Mihaljevaca i Stela(Krauthaker), a kod kobila sa ždrebadi Cvijeta Dalibora Maroševića iz Prekopakre, Zamba Marija Kube i Brena Josipa Sabljaka iz Šumetlice.

Vranka je prva među omicama(vlasnik Josip Lovrečić iz Nove Bukovice), druga je Crna(Igor Del Vechio iz Požege), te treća Luna Dalibora Maroševića.

Pored toga održana je revijalna utakmica u vožnji zaprega tijekom koje je vožnju mihaljevačkim travnjakom imalo desetak atraktivnih zaprega.

Foto: D. Mirković [FGAL id=257212]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: