Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

/FOTOGALERIJA/ Prijem najmlađih Pleterničana kod gradonačelnice Jozić: "Stvaramo sve preduvjete da se rađa više djece"

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | /FOTOGALERIJA/ Prijem najmlađih Pleterničana kod gradonačelnice Jozić: Požega.eu | /FOTOGALERIJA/ Prijem najmlađih Pleterničana kod gradonačelnice Jozić:

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED







PLETERNICA - Tradicionalni prijem za najmlađe sugrađane i njihove roditelje organizirala je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i tom prigodom darivala ih prigodnim darom. Tako se okupilo 18-ero mališana s roditeljima kojima su polaznici dječjeg vrtića izveli prigodan program nakon kojeg je sve njih pozdravila gradonačelnica Jozić i zadržala se s njima u kratkom razgovoru.







-Evo susrećemo se danas s novorođenim grada Pleternice u travnju svibnju i lipnju, ovdje ih je danas 18. U prvoj polovici ovo godine rođene su 33 bebe. To je najmanji broj novorođenih otkako Pleternica prati novorođene s potporom. Prošle cijele godine je bilo samo 88, pretprošle i prijašnjih godina redovito više od 100 novorođenih. Nadamo se da će se u drugoj polovici godine roditi više djece. Alarmantno je da je samo 33 rođenih u prvoj polovici ove godine. Vidjet ćemo uskoro kakvi će podaci biti za srpanj, kolovoz i rujan. U posljednje vrijeme je općenito manji broj novorođenih. Jednim dijelom je tome uzrok iseljavanje obitelji, ali i odluka roditelja da neće da imaju više djece što je sigurno i zbog teške gospodarske situacije, nezaposlenosti, malih plaća. Mi u svakom slučaju stvaramo sve preduvjete da se rađa sve više djece. Sve ono što radimo jako se dobro vidi. Upravo smo u dječjem tjednu u kojem prikazujemo sve one aktivnosti koje djeca imaju. Simptomatično je i da je vrtić pun. Otvaramo još jednu jasličku skupinu tako da će u vrtiću biti kapacitet od 150 djece unatoč sve manjem broju novorođene djece. Sretna sam da je ovaj vrtić pun, a razmišljamo da idemo u nadogradnju. Kako sam i obećala kroz program koji sam najavila ići će povećanje naknada za novorođenu djecu, a to će ići od sljedeće godine. Izdvajamo i za subvencioniranje udžbenika i sufinanciramo prijevoz učenika u školu. Poduzimamo sve da ne bude velik financijsku udar na roditelje - rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Na prijemu su bili i novčani dar po tisuću kuna primili, Aria Abramović, kći Melanije i Ivana iz Pleternice, Emanuela Baketarić, kći Ivane iz Pleternice, Klara Beganić, kći Marine i Maria iz Pleternice, Sara Blažević, kći Josipe i Josipa iz Pleternice, Lara Brekalo, kći Dragice i Mladena iz Ratkovice, Katarina Dimovski, kći Marine i Spase iz Ratkovice, Lovro Grbeš, sin Tajane i Marka iz Blacka, Mihael Hoborka, sin Josipe i Krešimira iz Pleternice, Filip Livaković, sin Marine i Gorana iz Kadanovaca, Šimun Novinc, sin Magdalene i Josipa iz Požeške Koprivnice, Lea Peić, kći Marije i Branimira iz Pleternice, Marko Rukavina, sin Kristine i Ivana iz Bučja, Ivo Sesar, sin Ljubice i Krunoslava iz Pleternice, blizanci Josip i Marija Soldo, sin i kći Marine i Vjekoslava iz Sulkovaca, Toni Soldo, sin Josipe i Dragana iz Pleternice, Tara Vido, kći Ivane i Marijana iz Gradca i Ivan Vukašinović, sin Ivane i Josipa iz Kadanovaca.

/Foto: Marko Krstanović/





Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo