Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

/FOTOGALERIJA/ Položeni vijenci u Kamnskoj i Orljavcu u znak sjećanja na prve poginule branitelje

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | /FOTOGALERIJA/ Položeni vijenci u Kamnskoj i Orljavcu u znak sjećanja na prve poginule branitelje Požega.eu | /FOTOGALERIJA/ Položeni vijenci u Kamnskoj i Orljavcu u znak sjećanja na prve poginule branitelje

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





KAMENSKA / ORLJAVAC - Brojna izaslanstva jedinica lokalnih samouprava, institucija, ustanova, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, suborci, prijatelji i rodbina polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Kamenskoj kod spomen obilježja u čast poginulim hrvatskim vitezovima prisjetili su se onih koji su svoje živote na današnji dan 1991. godine Drage Minduma, Nikice Mandušića, Mihovila Vojnića, Branka Terzića i Ivice Zovka. Počast je odana i vitezovima koji su u listopadu, studenom i prsincu 1991. odnosno siječnju 1992. godine poližili svoje živote, Draganu Jajiću, Marku Gariću, Jozi Jeliću i Marku Mariću te Igoru Zalaru čije se počivalište još uvijek ne zna gdje je.





Svečanost obilježavanja održana je u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požrško-slavonske županije kojem je prethodio 5. po redu memorijalni maraton na kojem je sudjelovalo 30-ak maratonaca koji su iz Požege krenuli prema Kamenskoj i istrčali gotovo 25 kilometara u čast poginulim braniteljima.

Nakon svečanosti u Kamenskoj vijenci su položeni i zapaljene svijeće u Orljavcu u čast poginulim braniteljima kod njihovog spomenika podignutom u njihovu čast Vilku Knezoviću, Damiru Rukelju i Karlu Vranješeviću.

Molitveni zaziv i blagoslov je uputio vojni i policijski kapelan vlč. Željko Volarić nakon kojeg su se svi nazočni zadržali na kratkom druženju u prostorijama lovačkog doma u Orljavcu gdje su uručene zahvalnice sudionicima Memorijalnog maratona.

/Foto: D. Mirković/





Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo