Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

/FOTOGALERIJA/ Orkestar Hrvoja Harkanovca (Osijek) pobjednik 48. Zlatnog glasa Zlatne doline, uz njih na požeški festival ide Vinkovčanin Josip Paulić dok je Stjepan Japarić dobio plaketu za doprinos glazbi

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | /FOTOGALERIJA/ Orkestar Hrvoja Harkanovca (Osijek) pobjednik 48. Zlatnog glasa Zlatne doline, uz njih na požeški festival ide Vinkovčanin Josip Paulić dok je Stjepan Japarić dobio plaketu za doprinos glazbi Požega.eu | /FOTOGALERIJA/ Orkestar Hrvoja Harkanovca (Osijek) pobjednik 48. Zlatnog glasa Zlatne doline, uz njih na požeški festival ide Vinkovčanin Josip Paulić dok je Stjepan Japarić dobio plaketu za doprinos glazbi

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ovogodišnji 48. Festival tamburaških pjesama Zlatni glas Zlatne doline, koji je međunasrodnog karaktera, pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, organizirala je općina Kaptol, TZ Zlatni Papuk, Kaptolački tamburaški orkestar i KUD Ivo Čakalić.Pred oko 500 posjetitelja u dvorani OŠ Vilima Korajca riječi dobrodošlice uputio je načelnik kaptolačke Općine Mile Pavičić, a u ime pokrovitelja otvorila je priredbu županica Antonija Jozić.  Izvedene su 24 nove pjesme pisane za taj festival, a veći dio pratio je Festivalski orkestar sastavljen od profesora Glazbene škole Požega, a vodio ga je Antun Adžić. Uz izvođače iz naše zemlje gostovali su solistica, tamburaški sastav i orkestar iz Austrije i Srbije.

Posebna plaketa za dugogodišnje sudjelovanje na festivalu i očuvanje tamburaške glazbe uručena je Stjepanu Japariću.Prvu nagradu po glasovima posjetitelja dobio je Ivan Petravić za pjesmu Škrlet, drugi je Požežanin Luka Samardžić sa skladbom Ostavljam tebe autora Dalibora Zavođe i Krešimira Pastorčića, a treću Dragan Kapčević iz Tekića izvodeći pjesmu Knjiga života.

Pobjednika festivala Zlatni glas Zlatne doline 2023. odredio je stručni žiri, pa je nagradu dobio Tamburaški orkestar Hrvoja Harkanovca iz Osijeka s pjesmom Zbogom autora Luke Senčića, Karla Lukačevića, te Hrvoja i Darija Harkanovca, drugoplasirani je Vinkovčanin Josip Paulić s pjesmom Pao mrak autora teksta i glazbe Bobana Dževerdanovića. Ova dva izvođača nastupit će početkom rujna na Zlatnim žicama Slavonije u Požegi. Treći se plasirao Tamburaški sastav Biseri iz Subotice s pjesmom Ne gledaj na ure na glazbu Josipa Franciškovića i tekst Zagrepčanke Đurđa Habel, te aranžman Ante Crnkovića.

Objavljen je festivalski album čijom prodajom po popularnoj cijeni su prikupljana sredstva za rad Caritasa kaptolačke župe. Prigodnim riječima priredbu je zatvorio predsjednik Općinskog vijeća Kaptola Dario Lončarević zahvalivši se županiji na pokroviteljstvu i sponzorima na potpori, te pozvao autore i izvođače da se prijave za Zlatni glas Zlatne doline 2024.

Festival su izravno prenosile Cro tv iz Frankfurta, te TV Zapad iz Zaprešića i Etnoportal, a voditelji su bili Monika Bjelobrk i Mario Jurković.

Trodnevna priredba Tambura za dušu završava u subotu uvečer od 19 sati Smotrom folklora Šokačko se kolo vije.

Foto: Ante KrstanovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.