/FOTO/ Mališani vrtića Pod gradom od svibnja u novim prostorima: “Konačno ćemo imati vrtić po svim pedagoškim standardima”

Autor: D.K.

POŽEGA – Radovi na još jednoj hvalevrijednoj građevini u Požegi počeli su ovih dana čime se nastavlja plan najavljenih višemilijunskih investicija u gradu. Naime, počela je izgradnja novog dječjeg vrtića, a gradilište je obišao požeški gradonačelnik Vedran Neferović i pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo Jasminka Vodinelić.

-Počinje izgradnja objekta vrijednog 11,8 milijuna kuna koji će biti na površini od tri tisuće metara četvornih. U vrtiću će biti pet vrtićkih i jasličnih grupa, kapaciteta do 200 djece. Očekujemo da s ovim novim modularnim sustavom gradnje za kakvu su se odlučili mnogi gradovi u RH, ovaj vrtić bude funkcionalan. Ovakve su investicije su izuzetno skupe. Kao grad nismo mogli povući sredstva iz fondova, ali smo u suradnji s Regionalnim razvojem dobili određene parametre proteklih godina o kojim iznosima su u prethodnim godinama prihvaćana sufinanciranja. Iskustvima drugih gradova odlučili smo se za modularnu gradnju koja je gotovo 40 posto jeftinija u odnosu na ono što smo imali putem prvog javnog poziva kada smo razmišljali o klasičnoj gradnji. Plan je da do kraja travnja ovaj objekt bude završen i da ga pustimo u funkciju – rekao je gradonačelnik Neferović dodajući kako je osim vrtića, plan da se Zelena ulica produži, a spojit će se i izlaz prema Ulici Pavla Radića te ne bi trebalo do zagušenja u pristupu vrtiću jer će biti omogućen pristup iz više pravaca.

Izgradnja vrtića veseli i ravnateljicu požeškog Gradskog vrtića Sandu Lukić koja je istaknula da je trenutno u vrtiću Pod gradom pun kapacitet, a zgrada je u lošem stanju.

-Dugi niz godina čekamo novi vrtić i napokon smo dočekali da nam djeca idu u novi, moderan vrtić koji će biti prilagođen svim pedagoškim standardima – dodala je ravnateljica Lukić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: