/FOTO/ 18 novih stipendista: Vjerujemo u vas, a ulaganje u znanje i mladost se uvijek isplati

Autor: DK

POŽEGA – Požeško-slavonska županija će stipendirati u 2017. godini 18 novih studenata – stipendista s kojima je potpisao ugovore zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha. Novi stipendisti su Mato Manović, Marijana Franković, Antonija Tomić, Lucija Lojber, Endi Schrotter, Denis Jagodić, Ana Pernar, Matej Ralašić, Tomislav Perak, Marko Čuljak, Ivan Dokozić, Tomislav Katanić, Matej Berta, Karla Hamžik, Karlo Sajfert.

Ferdinand Troha zamjenik požeško-slavonskog župana

-Požeško-slavonska županija se ponosi time da stipendira studente, a ovim današnjim potpisivanjem to će biti 70-tak stipendija. Vi ste potencijalni kapital županije, vjerujemo u vas, vjerujemo u mlade ljude i vjerujemo da je to najmudrije ulaganje u znanje, mladost, koje se uvijek isplati. Ovo je svečani trenutak, ali i trenutak koji obvezuje – rekao je Ferdinand Troha zamjenik požeško-slavonskog župana na svečanosti potpisivanja koji im je svima čestitao izražavajući nadu da će se svi nakon školovanja vratiti u svoje mjesto i pomoći u razvoju i prosperitetu Požeško-slavonske županije. 

Požeško-slavonska županija je u akademskoj 2015./2016. godini imala 62 stipendista od kojih je 10 završilo fakultete čime im je prestala potreba za stipendiranje. Za akademsku 2016./2017. raspisan je Natječaj za dodjelu 18 stipendija po 600 kn na 10 jednakih anuiteta što uz već odobrene 52 stipendije čini 70 stipendija. Ukupno za sve stipendije županija izdvaja 420 tisuća kuna u svom proračunu. 

/Foto: Marko Krstanović/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.