„Forum demokracije Ruševo“ planira okupiti stručnjake i institucije radi razvoja ruralnih krajeva

Autor: Jelenko Topić

ZAMISAO JE DA SE OKUPLJAJU ZNANSTVENICI, GOSPODARSTVENICI I DRUGI ČIMBENICI KOJI MOGU UTJECATI NA BUDUĆNOST DEVASTIRANIH PODRUČJA

RUŠEVO – Udruga „Put-istina i život“ osnovana je u ovom selu s pomoći razvitku ovog dijela Slavonije i da, prije svega, zaustavi zabrinjavajuće trendove raseljevanja mladih iz Ruševa i okolice, te da doprinese poboljšanju životnih uvjeta u ovom dijelu države. 

Udruga je pokrenula više projekata na oživljavanju čaglinskog kraja kao što su gastronomsko-turističke manifestacije i poticanje ekološke proizvodnje radi razvoja turizma.

Daljnje aktivnosti usmjerene su na organiziranje Foruma demokracije, skupa koji bi se jednom godišnje u ljetnim mjesecima održavao u Ruševu, a na njemu se okupili predstavnici svih demokratskih struktura Republike Hrvatske sa ciljem da se na najširoj narodnoj platformi, izvan birokratskih institucija, uz nazočnost što većeg broja “običnih građana” kao sudionika  Foruma, rasprave životna  pitanja države i posebno Slavonije, točnije njenog gospodarskog opstanka i budućnosti.

-Projekt Forum demokracije Ruševo temelji se na konceptu  političkog i društvenog suživota, te potrebi traženja vizionarskih i istovremeno  konkretnih ideja i projekata kojima treba ići krenuti  hrvatsko društvo- kaže inicijator skupa danski poduzetnik hrvatskih korijena Kruno Kaić, savjetnik udruge „Put“ i dodaje da bi se tu izravno narodu iznijeli planovi  političkih stranaka , sindikalnih organizacija i istaknutih osoba koje bi tu sudjelovale.

U tom cilju namjeravaju na Forumu okupiti što veći broj stručnjaka, političara, institucija i građana s ciljem da pred hrvatskom javnošću iznesu svoja viđenja budućeg usmjerenja hrvatske države te daju konkretne prijedloge, kako za suživot i toleranciju u čitavoj zajednici tako i o uključivanju dijaspore u sve pore razvitka socijalnog poduzetništva. Posebno bi se razgovaralo o budućoj sudbini lokalnih zajednica u ruralnim područjima uz prezentiranje  primjera dobre prakse  u nekim zemljama EU.

Stoga su pozvali javne institucije države uključujući medije i javna poduzeća čime će podržati razvoj  Ruševa i okolice, te biti značajna potpora pokretanju proizvodnje ekoloških i tradicijskih proizvoda u ovom dijelu Slavonije. 

Najavili su da će uskoro obavijestiti javnost o sastavu tima  stručnjaka i istaknutih pojedinaca koji će zajedno s Udrugom nastaviti zajednički rad na ostvarenju ovog projekta. 

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot