„Farm show“ će predstaviti sva dostignuća opreme za poljoprivredu

Autor: D.K.

POŽEGA – Pod nazivom „Farm show Osijek“ od 29. Do 31. kolovoza na prostoru Zračne luke Čepin održat će se prvi sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme koji će okupiti tridesetak izlagača iz cijele zemlje, a predstaviti će najsuvremenije proizvode svih svjetskih proizvođača. Sajam organizira novoosnovana neprofitna Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, koja okuplja 18 tvrtki iz te oblasti,  a čelnici su ga predstavili na konferenciji za novinare u Požegi.

-Pokazala se potreba da se organiziramo i da pripremimo ovakav sajam jer nismo zadovoljni dosadašnjim načinim izlaganja, imali smo mnogo sajmova, velike troškove i slabe efekte, ovaj sajam je namijenjen farmerima, poljoprivrednicima i poljoprivrednim tvrtkama, a okupit ćemo i najpoznatije stručnjake – kaže predsjednik udruge Darko Aračić, inače direktor i vlasnik tvrtke „Agronom“ iz Požege.

Oni žele izravni kontakt sa ljudima koje zanimaju izloženi proizvodi, pripremaju pokusni rad strojeva u poljima nadomak sajamskog prostora, te prezentaciju najsuvremenije opreme.

-U našoj zemlji 2008.godine prodano je 1600 traktora, a posljednjih godina se proda između 250 i 300, želimo da se bolje koriste sredstva iz strukturnih fondova, te primjenom suvremene opreme unaprijedi poljoprivreda u nas – nastavlja Aračić i zaključuje da je pripremljen izložbeni prostor od 10 tisuća četvornih metara. Ističu da im nije cilj posjeta velikog broja ljudi, već posjeta onih koji su izravno zainteresirani za ovaj proizvodni program.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek