Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske danas su ispred Franjevačke crkve u požegi provodili anketu među građanima povodom Europskog dana trgovanja ljudima. Cilj predviđenih aktivnosti bio je podići svijest javnosti o trgovanju ljudima kao jednom od najtežih oblika kršenja ljudskih prava te pridonijeti pravovremenom sprječavanju ove vrste organiziranog kriminaliteta.

Iz policije naglašavaju da je trgovanje ljudima jedan od najbeskrupuloznijih primjera kršenja ljudskih prava radi stvaranja ilegalnog profita od kojeg zbog njegove globalne rasprostranjenosti nije izuzeta niti jedna država na svijetu. Žrtvama se njihova ljudska prava krše na način da im se ograničava mogućnost kretanja, onemogućava komuniciranje s obitelji i okolinom te ih se u takvim okolnostima na različite načine iskorištava. Žrtve trgovanja ljudima su u najvećem broju slučajeva žene, djeca, a sve češće i muškarci.

Najčešći oblici iskorištavanja žrtava trgovanja ljudima su seksualno iskorištavanje, pornografija i pedofilija, prisiljavanje na prosjačenje, krađu i distribuciju droge, iskorištavanje na rad, nedopušteno presađivanje organa, ilegalno posvojenje te prodaja u svrhu sklapanja braka.

Građani provedbu ove akcije mogli su i bolje podržati iz razloga sve većeg broja kršenja ljudskih prava i uskraćivanja na dostojan i primjeren život koji se krši razno raznim ograničenjima i prisiljavanjima na ono što nije primjereno čovjeku.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: