Energetski se obnavlja mjesni dom u Tekiću – ukupna vrijednost radova gotovo 600 tisuća kuna /FOTO/

Autor: DK

Mještani Tekića strpljivo su čekali i dočekali, radove na rekonstrukciji, uređenju i energetskoj obnovi mjesnog doma. Prema riječima načelnika općine Jakšić Ivice Kovačevića ukupna vrijednost radova je gotovo 600 tisuća kuna koja su sredstva osigurana iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i općine Jakšić.

-Kao što vidite općina Jakšić krenula je u veliki zahvat obnove i rekonstrukcije mjesnog doma ovdje u Tekiću, ukupna investicija iznosi 585.350,00 kuna. Radovi su u tijeku. Izvršit će se izgradnja vanjske toplinske ovojnice, zamijeniti dotrajala krovna konstrukcija i pokrovne azbestne ploče, te postaviti novi krovni pokrov od sendvič panela s metalnom oblogom i poliuretanskom izolacijom. Postavit će se novi krovni oluci za prikupljanje oborina s krova – rekao nam je načelnik Kovačević dodajući kako će se izvršiti i zamjena dijela stare stolarije i izgradnja novog sustava centralnog grijanja.

-U domu se okupljamo i kad je radost i kad je žalost uvijek u nekakvim takvim prigodama. Mi smo zaslužili da nam se dom obnovi je do sada bio jako loš. Hvala svima koji su pomogli da nam se dom uredi – rekla je baka Ruža koju smo susreli ispred doma i s kojom smo razgovarali dodajući kako će ta zgrada biti prava ljepotica u selu.

Izvođač radova je tvrtka L projekt d.o.o. iz Rajsavca, a radovi bi na kompletnom uređenju trebali biti gotovi do kraja kolovoza. U razgovoru s načelnikom Kovačevićem doznajemo da bi radovi mogli biti dovršeni i prije gledajući na dinamiku do sada odrađenih zahvata.

Na području općine Jakšić još se radi na nekoliko gradilišta, dogradnja Vatrogasnog doma, infrastrukturni radovi na mjesnom groblju te pripreme za asfaltiranje nekoliko ulica.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: