Edukacijom najmlađih do višeg stupnja sigurnosti u prometu

Autor: PU požeško-slavonska

Policijski službenici su obavljali i registraciju bicikala te pružali ostale informacije zainteresiranim građanima vezane općenito za sigurnost i prevenciju te sigurnost u prometu

U subotu 29. svibnja 2021. Policijska uprava požeško-slavonska je u suradnji sa Alles elektrocentrom iz Požege na parkirališnom prostoru u Industrijskoj ulici u Požegi organizirala sada već tradicionalnu Allesovu dječju biciklijadu za djecu do 12 godina starosti.

Na prigodno postavljenom poligonu od strane policijskih službenika te uz njihov nadzor  natjecatelji su morali iskazati svoje vještine i znanja koja se vežu za osnovne elemente sigurnog upravljanja biciklima, pri simuliranim uvjetima na cesti uz naravno obvezno korištenje zaštitne kacige čime se kod djece u najranijoj dobi razvijaju osnove prometne kulture i pozitivna shvaćanja o potrebi pridržavanja propisanih normi vezanih za sigurno sudjelovanje u prometu.

Ukupno je bilo prijavljeno pedesetero djece podijeljeno u dvije skupine, do devet godina i 10 do 12 godina starosti, a zbog lakšeg savladavanja određenih elemenata i potrebe upravljanja biciklom prilagođenim njihovom uzrastu.

U mlađoj dobnoj skupini, najbolje vještine i znanje je iskazao Noa Paukner, drugo mjesto je zauzela Tena Novinc, te treće Dora Olšak. U starijoj dobnoj skupini prvo mjesto osvojio je Mateo Kompan, drugo Petar Fržović te treće Patrik Zima, kojima su uručene prigodne nagrade.

Tijekom ove preventivne aktivnosti koja se iskazala opravdanom zbog velike zainteresiranosti djece, policijski službenici obavljali su i registraciju bicikala te pružali ostale informacije zainteresiranim građanima vezane općenito za sigurnost i prevenciju i sigurnost u prometu. Na biciklijadi su sudjelovali i predstavnici HAK Požega.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88