Edukacija u cilju poboljšanja poljoprivrede i turizma

Autor: D.K.

Edukacija odraslihPOŽEGA – Gospodarska škola Varaždin i Pučko otvoreno učilište Obris partneri su na projektu SEM-sektorski edukacijski model  kojega financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Riječ je o projektu vrijednom nešto više od 180 tisuća eura čiji je cilj poboljšati znanja i vještine odraslih  u sektoru poljoprivrede, turizma i brige za starije.

Projekt je kako doznajemo od voditeljice Gordane Kokanović- Krušelj prije svega namijenjen nezaposlenima, a sama je edukacija  besplatna.

“Zanimanje za programima je vrlo veliko jer je riječ o metodi učenja na daljinu, a osim u Požeško-slavonskoj županiji program se  provodi  u Varaždinskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj  i Šibensko-kninskoj županiji. Već sada zainteresirani se mogu prijaviti na besplatnu edukaciju u pet programa obrazovanja odraslih i to u programu njegovateljica, turistički animator, knjigovodstvo OPG-a, korištenje EU fondova u ruralnom turizmu  te u programu poslovanja malih i srednjih poduzeća,”rekla je Kokanović .

Suradnja požeškog Obrisa i pučkih otvorenih učilišta iz Varaždinske i Sibensko kninske te Bjelovarsko-bilogorske  županije kako doznajemo od  ravnateljice Jadranke Krmpotić je izuzetno dobra.

«Naše učilište u Požegi, kao i podružnice u Osijeku, Pakracu, Slavonskom Brodu i Donjem Miholjcu opremljeno je informatičkom opremom i kapacitetima za provođenje ovih programa, a u tome nam je svakako pomoglo sudjelovanje u EU projektima od 2004. godine, rekla je Jadranka Krmpotić pozivajući ujedno sve zainteresirane  za ovakav oblik učenja i edukacije  da se jave do kraja mjeseca svibnja  Pučkom otvorenom učilištu Obris u Požegi u Ulici  Vanje Radauša na broj 19.

Partneri na projektu Gospodarskoj školi Varaždin su POU Obris iz Požege, POU Bjelovar i POU Šibenik te Ivora- škola informatike Varaždin. Suradnici na projektu SEM su Područne službe HZZ-a u svim partnerskim županijama i Hrvatska poljoprivredna komora.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot