Edukacija u cilju poboljšanja poljoprivrede i turizma

Autor: D.K.

Edukacija odraslihPOŽEGA – Gospodarska škola Varaždin i Pučko otvoreno učilište Obris partneri su na projektu SEM-sektorski edukacijski model  kojega financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Riječ je o projektu vrijednom nešto više od 180 tisuća eura čiji je cilj poboljšati znanja i vještine odraslih  u sektoru poljoprivrede, turizma i brige za starije.

Projekt je kako doznajemo od voditeljice Gordane Kokanović- Krušelj prije svega namijenjen nezaposlenima, a sama je edukacija  besplatna.

“Zanimanje za programima je vrlo veliko jer je riječ o metodi učenja na daljinu, a osim u Požeško-slavonskoj županiji program se  provodi  u Varaždinskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj  i Šibensko-kninskoj županiji. Već sada zainteresirani se mogu prijaviti na besplatnu edukaciju u pet programa obrazovanja odraslih i to u programu njegovateljica, turistički animator, knjigovodstvo OPG-a, korištenje EU fondova u ruralnom turizmu  te u programu poslovanja malih i srednjih poduzeća,”rekla je Kokanović .

Suradnja požeškog Obrisa i pučkih otvorenih učilišta iz Varaždinske i Sibensko kninske te Bjelovarsko-bilogorske  županije kako doznajemo od  ravnateljice Jadranke Krmpotić je izuzetno dobra.

«Naše učilište u Požegi, kao i podružnice u Osijeku, Pakracu, Slavonskom Brodu i Donjem Miholjcu opremljeno je informatičkom opremom i kapacitetima za provođenje ovih programa, a u tome nam je svakako pomoglo sudjelovanje u EU projektima od 2004. godine, rekla je Jadranka Krmpotić pozivajući ujedno sve zainteresirane  za ovakav oblik učenja i edukacije  da se jave do kraja mjeseca svibnja  Pučkom otvorenom učilištu Obris u Požegi u Ulici  Vanje Radauša na broj 19.

Partneri na projektu Gospodarskoj školi Varaždin su POU Obris iz Požege, POU Bjelovar i POU Šibenik te Ivora- škola informatike Varaždin. Suradnici na projektu SEM su Područne službe HZZ-a u svim partnerskim županijama i Hrvatska poljoprivredna komora.

Više iz kategorije