Državna stipendija za sedam studenata Veleučilišta u Požegi

Autor: D.K.

POŽEGA – Studentima koji su postigli izvrsne rezultate osigurane su stipendije za što je u jednom dijelu financijska sredstva osiguralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta a preostali dio sufinancira se iz sredstava Veleučilišta u Požegi.

Ugovore je sa v.d. dekanom Veleučilišta dr.sc. Dinkom Zima potpisalo sedam studenata koji su ispunili zadane kriterije na temelju kojih će im biti isplaćeno po 10 tisuća kuna svakom studentu. Stipendije se odnose za akademsku 2013/2014. godinu. Studenti će dobiti jedan jednokratni iznos do svibnja 2014. godine a preostali iznos će biti isplaćen u naredna dva anuiteta.

-To su izvrsni studenti, kriterij je bio ostvareni ECTS bodova uz ponderirani prosjek ocjena tako da smo imali prijavljena 22 studenta od kojih je 17 udovoljilo kriterije a 7 ih je dobilo stipendiju na temelju raspisanog natječaja koji je proveden u veljači ove godine-naglasila je v.d. prodekanica za nastavu Katarina Štavlić.

Iz svakog studija je odabran po jedan stipendist uz koje su odabrana još dva koja su odabrana na temelju najboljeg prosjeka ocjena.

Tako su ugovore potpisali i stipendije ostvarili; Ines Gatjal, preddiplomski stručni studij Računovodstvo, Bernarda Šakota, preddiplomski stručni studij Računovodstvo, Valentina Velikanović, preddiplomski stručni studij Prehrambena tehnologija, Kristina Fabek, preddiplomski stručni studij Prehrambena tehnologija, Maja Bradarić, preddiplomski stručni studij Trgovina, Nikolina Loborec, preddiplomski stručni Upravni studij i Marijan Crnjac, preddiplomski stručni studij Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo.

-Pet studenata je sa pojedinačnog svakog stručnog studija a dva su studenta najbolji studenti po prosjeku ocjena i kriteriju koje je povjerenstvo sastavilo – istaknuo je v.d. dekana dr.sc. Dinko Zima prije samog potpisivanja ugovora sa studentima.

Svoje zadovoljstvo nisu krili studenti kojima će određeni financijski iznos u velikoj mjeri pomoći pri školovanju i svim drugim troškovima koji su vezani za samo školovanje.

-Ovo mi je priznanje za trud i ocjene za koje sam se dosta trudila. Imam želju ostati tu u Požegi i zaposliti se u struci – rekla je Bernarda Šakota dobitnica stipendije.

Na dobivenu stipendiju osvrnuo se i jednini stipendist, jedini među djevojkama koji ima velike planove po završetku školovanja.

-Stipendija mi puno znači za trud i rad koji sam uložio. Svidio mi se studij nakon kojeg se želim baviti s onim o što sam učio. Želja mi je ostati u Požegi, osnovati obitelj i tu raditi.

Rijetki su mladi koji iskazuju želju da žele nakon školovanja ostati u svom gradu. Brojniji su primjeri onih koji traže svoju budućnost u zemljama EU. U svakom slučaju za pohvalu je ostati u svom mjestu i tako pokušati doprinijeti razvoju zajednice i društva gdje smo se rodili, odrasli i školovali.

no images were found

Više iz kategorije