Društveni domovi na području Požeško-slavonske županije se ne mogu koristiti za privatna okupljanja

Autor: Jelenko Topić

Načelnik Stožera Civilne zaštite RH Davor Božinović rekao je da su na prijedlog županijskih stožera donijete četiri odluke kojima su za područje Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije uvedene nove nužne epidemiološke mjere, za područje Zagrebačke županije produljuje se primjena već uvedenih mjera do 9. svibnja, dok se za područje Dubrovačko-neretvanske zbog poboljšanja epidemiološke situacije ublažavaju prije uvedene mjere za većinu jedinica lokalne samouprave.

U Osječko-baranjskoj županiji uvedena je obveza nošenja maski na otvorenom tamo gdje se očekuje veći broj ljudi, zabrana posjeta domovima za starije i nemoćne osobe. U Požeško-slavonskoj županiji se obustavlja iznajmljivanje društvenih domova za sve vrste privatnih okupljanja, a naglašava se obveza poslodavaca da provodi pojačanu kontrolu pridržavanja svih mjera. U jedinicama lokalne samouprave dane su preporuke za pojačani nadzor mjera.

Kada je riječ o mjeri za Požeško-slavonsku županiju ona se odnosi na društvene domove koji su u vlasništvu jedinica lokalne samouprave tj. gradova i općina na tom području.

Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88