Društveni dom u Dervišagi energetski obnovljen i uređen predan na korištenje mještanima tog naselja /FOTO/

Autor: D.K.

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić i službeno je predao na upotrebu i korištenje Društveni dom u prigradskom naselju Dervišaga mještanima tog sela odnosno predstavnicima tamošnjeg Mjesnog odbora koji je energetski obnovljen.

U Društvenom domu su uz veliku dvoranu smještene i imaju svoje urede i prostorije humanitarna te braniteljska udruga. Prostore u sklopu doma mogu koristiti i svi građani u kojem je potpuno opremljena kuhinja i velika rashladna jedinica.

-Riječ je o projektu koji je prijavljen u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Cilj projekta energetske obnove je ulaganje u uređenje objekta društvene građevine što će u konačnici smanjiti potrošnju energije i njenog racionalnijeg i ekonomičnijeg utroška. Izmijenjena je postojeća stolarija, ugrađena je nova, uređena je fasada čime su odrađeni potrebni radovi kojima se postiže povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova građevine, povećanje toplinske zaštite za strop prema negrijanom tavanu građevine, povećanje toplinske zaštite za kose krovove iznad grijanog prostora. Tim radovima će se povećati energetska učinkovitost te će se mjerama energetske obnove postići ušteda od 115.693,92 kWh godišnje ili 54,08% na godišnjoj razini te će iz energetskog razreda F objekt svrstati u energetski razred C – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Ukupna vrijednost radova je 1,6 milijuna kuna, od čega je 954 tisuće bespovratnih sredstava iz sredstava EU. Grad Požega sufinancirala je projekt s gotovo 640 tisuća kuna.


Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek