Drenovac se sjeća četiri poginula branitelja

Autor: Jelenko Topić

DSC_0259 (Small)BRODSKI DRENOVAC – Mještani ovog sela tradicionalno se već 19. godina polaganjem vijenaca na spomen obilježje braniteljima i malonogometnim turnirom prisjećaju četvorice branitelja iz svoga sela koji su dali živote u Domovinskom ratu: Pere Parića, Dragoja Davidovića, Ante Kukuruzovića  i Vitomira Baltića. Organizator turnira je NK Hrvatski dragovoljac uz potporu Mjesnog odbora Brodskog Drenovca, ogranka Hrvatskog ženskog društva  i grada Pleternice, a u nazočnosti zamjenika gradonačelnice Pleternice Domagoja Katića otvorio ga je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević istakavši da se žrtva hrabrih Drenovčana nikad ne smije zaboraviti.

Nastupilo je više od 20 ekipa, a organizatori su uz pehare trima prvoplasiranim ekipama dali i novčane nagrade.

Dan prije turnira seniora organiziran je malonogometni turnir za djecu na kojemu je među 17 momčadi pobijedila ekipa NK Sve, drugi je BSK iz Buka, te treća ekipa Nevina djeca. Te ekipe primile su pehare.

Uz ovaj turnir drenovački ogranak Hrvatskog ženskog društva Pleternica priredio je prodajnu izložbu rukotvorina i kolača sa koje su novac, po riječima predsjednice Zdenke Žilić, usmjerili za izlete i druge aktivnosti ogranka.

no images were found

Komentiraj: