Dragi i rado viđeni gost general Ante Gotovina u Pleternici

Autor: Požega.EU

PLETERNICA – Na proputovanju kroz Pleternicu ugodan i dragi gost general Ante Gotovina nakratko se zaustavio u Pleterernici kojom se prigodom susreo sa gradonačelnicom Antonijom Jozić, njenim zamjenikom Domagojem Katićem, predsjednikom Gradskog vijeća Pleternice i Županijske skupštine Marijanom Aladrovićem kao i brojnim sugrađanima koji su se zatekli u trenutku posjeta kod Gradske kuće prilikom paljenja svijeća za Vukovar.

Čovjek vesele naravi i smirenog i pomirljivog duha, unatoč svim tegobama kroz koje je prošao, u sebi nema niti trunka mržnje. Svojom pojavom iznenadio je prolaznike koji su ga susreli, željeli pozdraviti i s njim se fotografirati. Iako je bio kratak s vremenom posvetio je dovoljnu pažnju svima onima koji su mu prišli i srdačno ga pozdravili.

Veliku radost zbog posjete i susreta nije skrivala gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić koja je nastojala pružiti ono gostoprimstvo koje se pruža i upriličuje dragim ljudima koji su zaslužni za mnoga dobra koja danas uživamo zahvaljujući i generalu Anti Gotovini.

– Mi u Pleternici imamo tradiciju da večer uoči dana kada je pao Vukovar palimo svijeće i lampione u sjećanje na sve žrtve Vukovara 1991. godine  duž naših ulica i kod našeg spomenika palim braniteljima. Izuzetno nam je drago što se tom prilikom odazvao na naš poziv da zastane u Pleternici i pridruži se paljenju lampiona u našem gradskom središtu. General je izrazio želju i da svijeću zapali podno našeg spomenika za branitelje – rekla nam je u razgovoru gradonačelnica Jozić koja dodaje da je se generalom Antom Gotovinom prvi puta susrela ovog ljeta na proslavi dana grada Benkovca i ostala je zadivljena kako je jednostavan i pristupačan čovjek što je pokazao i sad u Pleternici.

Na upit novinara general Gotovina je kratko prokomentirao puštanje Vojislava Šešelja iz Haga.

-Nema posebnog komentara o tome, zna se tko je pobijedio i da smo mi pobjednička vojska. Sa drugom stranom se ne treba previše baviti i opterećivati, trebamo kročiti i ići dalje -ističe general Gotovina.

Više iz kategorije