Donesite svoju tajnu dobrog roštilja: Otvoreno prvenstvo u roštiljanju, Zarilac, 29.travnja od 9 sati

Autor: DK

PLETERNICA / ZARILAC – Tjednik KRONIKA požeško-slavonska, Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega, Udruga „Mladi za mlade“ Pleternica i ŠRD „Londža“ Zarilac organiziraju po prvi puta u našem kraju jednu gastro manifestaciju „Otvoreno prvenstvo u roštiljanju Grill Slavonica“ na izletištu i ribnjaku u Zarilcu.

Pokroviteljstva su se prihvatili Grad Pleternica i Požeško-slavonska županija, a manifestaciju podržavaju i drugi gradovi, općine, obrti i tvrtke.

Ovakve manifestacije održavaju se u još nekoliko gradova u Hrvatskoj, jako su dobro posjećene i medijski popraćene, te su u svakom slučaju turistički događaj i mjesto okupljanja velikog broja natjecatelja, sudionika i posjetitelja. kako već sada u pripremi projekta imamo najavu natjecatelja iz šireg područja Slavonije iz susjednih županija, to će svakako biti jedna manifestacija koja naš kraj ističe kao mjesto odlično u organizaciji turističkih događanja. Na samom mjestu događanja organizirat će se i etno sajam lokalnih OPG-ova i proizvođača hrane i domaće radinosti, a bit će i cilj Biciklijade koja starta iz Pleternice a bicikle voze cijele obitelji. Ujedno tim događanjem otvaramo sezonu roštiljanja koja uvijek počinje u svibnju s dolaskom lijepih i toplih proljetni dana, kada svi žele izaći u prirodu nakon duge zime.

Ekipe se trebju sastojati od najmanje 4 do 8 osoba, trebaju donijeti roštilj, začine i svoju tajnu dobrog roštilja a organizator osigurava pet vrsta mesa za pripremu ćevapa, pljeskavica, vratnog kotleta, ražnjića i roštiljske kobasice, ukupno tri kg mesne sirovine, te drva i ugljen za roštilj. Nakon pravilnog mariniranja mesa i pripremanja prave smjese od mljevenog mesa, ekipa će ispeći meso na roštilju, na pladnju servirati uz garniranje i ukrašavanje svoga roštilja koje ide na ocjenjivanje.

Prosudbena komisija ocijenit će i nagraditi tri najbolja roštilja, te najbolju prezentaciju roštilja.

Protokol je sljedeći:
od 9:00 okupljanje ekipa, uređenje mjesta za roštiljanje,
10:00 zaduženje mesa, priređivanje paca, pravljenje mješavine i paljenje roštilja,
11:00 doček Biciklijade iz pravca Pleternice
12:00 početak roštiljanja mesa, uređenje i garniranje roštiljanog mesa na pladnjeve,
13:00 ocjenjivanje kvalitete roštilja i objed za ekipe, njihove goste i posjetitelje
14:00 proglašenje pobjednika a u nastavku zabava uz TS Tkanica do večeri.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: