Donesite svoju tajnu dobrog roštilja: Otvoreno prvenstvo u roštiljanju, Zarilac, 29.travnja od 9 sati

Autor: D.K.

PLETERNICA / ZARILAC – Tjednik KRONIKA požeško-slavonska, Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega, Udruga „Mladi za mlade“ Pleternica i ŠRD „Londža“ Zarilac organiziraju po prvi puta u našem kraju jednu gastro manifestaciju „Otvoreno prvenstvo u roštiljanju Grill Slavonica“ na izletištu i ribnjaku u Zarilcu.

Pokroviteljstva su se prihvatili Grad Pleternica i Požeško-slavonska županija, a manifestaciju podržavaju i drugi gradovi, općine, obrti i tvrtke.

Ovakve manifestacije održavaju se u još nekoliko gradova u Hrvatskoj, jako su dobro posjećene i medijski popraćene, te su u svakom slučaju turistički događaj i mjesto okupljanja velikog broja natjecatelja, sudionika i posjetitelja. kako već sada u pripremi projekta imamo najavu natjecatelja iz šireg područja Slavonije iz susjednih županija, to će svakako biti jedna manifestacija koja naš kraj ističe kao mjesto odlično u organizaciji turističkih događanja. Na samom mjestu događanja organizirat će se i etno sajam lokalnih OPG-ova i proizvođača hrane i domaće radinosti, a bit će i cilj Biciklijade koja starta iz Pleternice a bicikle voze cijele obitelji. Ujedno tim događanjem otvaramo sezonu roštiljanja koja uvijek počinje u svibnju s dolaskom lijepih i toplih proljetni dana, kada svi žele izaći u prirodu nakon duge zime.

Ekipe se trebju sastojati od najmanje 4 do 8 osoba, trebaju donijeti roštilj, začine i svoju tajnu dobrog roštilja a organizator osigurava pet vrsta mesa za pripremu ćevapa, pljeskavica, vratnog kotleta, ražnjića i roštiljske kobasice, ukupno tri kg mesne sirovine, te drva i ugljen za roštilj. Nakon pravilnog mariniranja mesa i pripremanja prave smjese od mljevenog mesa, ekipa će ispeći meso na roštilju, na pladnju servirati uz garniranje i ukrašavanje svoga roštilja koje ide na ocjenjivanje.

Prosudbena komisija ocijenit će i nagraditi tri najbolja roštilja, te najbolju prezentaciju roštilja.

Protokol je sljedeći:
od 9:00 okupljanje ekipa, uređenje mjesta za roštiljanje,
10:00 zaduženje mesa, priređivanje paca, pravljenje mješavine i paljenje roštilja,
11:00 doček Biciklijade iz pravca Pleternice
12:00 početak roštiljanja mesa, uređenje i garniranje roštiljanog mesa na pladnjeve,
13:00 ocjenjivanje kvalitete roštilja i objed za ekipe, njihove goste i posjetitelje
14:00 proglašenje pobjednika a u nastavku zabava uz TS Tkanica do večeri.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88