Dogovor za daljnju suradnju te donaciju vozila i opreme

Autor: Požega.EU

DVD VELIKAPOŽEGA – Delegacija iz Tirola, koordinator njihove Vlade za donacije Peter Logar i bivši vatrogasni zapovjednik pokrajine Tirol Klaus Erler bili su u obilasku Dobrovoljnih vatrogasnih društava Požeško-slavonske županije. Cilj posjete bio je utvrditi napredak Društava u odnosu na prethodne posjete koja je bila početkom ove godine.

Delegacija je imala mogućnost utvrditi kako i koliko su dosadašnje njihove donacije vozila i opreme pomogle u radu vatrogasaca. Prilika je bila i da se dogovori daljnja suradnja uz razmjenu iskustava kako zajedničkim snagama unaprijediti vatrogastvo u Požeško-slavonskoj županiji. Prilikom posjete delegacija je posjetila je sva središnja Društva i dio manjih gdje su zajednički utvrdili želje i stvarne potrebe vatrogasaca. Obećana je daljnja pomoć u donacijama u dozvoljenim mogućnostima, a za nadati se da će i daljnjim donacijama vatrogasna društva biti još bolje opremljenija.  Dugogodišnja suradnja ima za cilj da se sva središnja vatrogasna društva i dio manjih opreme potrebnim vozilima ili da se zamjene ona stara i dotrajala kako bi bili još sposobniji i sigurniji u radu prilikom obavljanja vatrogasnih intervencija.

Uvjeti su poznati koja moraju vatrogasna društva ispunjavati, i to da donirana vozila budu registrirana i osigurana, uredna i čista te da je osigurano mjesto u vatrogasnom spremištu.

DVD Lipik, Pakrac i Velika popunili su vozni park koji im je prema njihovom mišljenju potreban te ujedno i definiran pravilnicima, a dogovoreni su i daljnji koraci kako bi se i preostali dio Društava opremio potrebnim vozilima.

Nakon obilaska svih Društava bili su izuzetno zadovoljni sa urednošću vatrogasnih spremišta i opreme. Dvodnevni obilazak je završio u Velikoj gdje su vatrogasci DVD-a Velika imali pokaznu vatrogasnu vježbu relejne dobave vode na najvišu točku u naselju Velika.

Uz delegaciju iz Tirola u obilasku Društava bio je i koordinator Tomislav Stokić, predsjednik VZŽ Željko Petrović, županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin i njegov zamjenik Marko Ašenbrener.

/Foto: ilustracija, DVD Velika/

Više iz kategorije