Dogovor za daljnju suradnju te donaciju vozila i opreme

Autor: Požega.EU

DVD VELIKAPOŽEGA – Delegacija iz Tirola, koordinator njihove Vlade za donacije Peter Logar i bivši vatrogasni zapovjednik pokrajine Tirol Klaus Erler bili su u obilasku Dobrovoljnih vatrogasnih društava Požeško-slavonske županije. Cilj posjete bio je utvrditi napredak Društava u odnosu na prethodne posjete koja je bila početkom ove godine.

Delegacija je imala mogućnost utvrditi kako i koliko su dosadašnje njihove donacije vozila i opreme pomogle u radu vatrogasaca. Prilika je bila i da se dogovori daljnja suradnja uz razmjenu iskustava kako zajedničkim snagama unaprijediti vatrogastvo u Požeško-slavonskoj županiji. Prilikom posjete delegacija je posjetila je sva središnja Društva i dio manjih gdje su zajednički utvrdili želje i stvarne potrebe vatrogasaca. Obećana je daljnja pomoć u donacijama u dozvoljenim mogućnostima, a za nadati se da će i daljnjim donacijama vatrogasna društva biti još bolje opremljenija.  Dugogodišnja suradnja ima za cilj da se sva središnja vatrogasna društva i dio manjih opreme potrebnim vozilima ili da se zamjene ona stara i dotrajala kako bi bili još sposobniji i sigurniji u radu prilikom obavljanja vatrogasnih intervencija.

Uvjeti su poznati koja moraju vatrogasna društva ispunjavati, i to da donirana vozila budu registrirana i osigurana, uredna i čista te da je osigurano mjesto u vatrogasnom spremištu.

DVD Lipik, Pakrac i Velika popunili su vozni park koji im je prema njihovom mišljenju potreban te ujedno i definiran pravilnicima, a dogovoreni su i daljnji koraci kako bi se i preostali dio Društava opremio potrebnim vozilima.

Nakon obilaska svih Društava bili su izuzetno zadovoljni sa urednošću vatrogasnih spremišta i opreme. Dvodnevni obilazak je završio u Velikoj gdje su vatrogasci DVD-a Velika imali pokaznu vatrogasnu vježbu relejne dobave vode na najvišu točku u naselju Velika.

Uz delegaciju iz Tirola u obilasku Društava bio je i koordinator Tomislav Stokić, predsjednik VZŽ Željko Petrović, županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin i njegov zamjenik Marko Ašenbrener.

/Foto: ilustracija, DVD Velika/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot