Dodijeljne zahvalnice zaslužnim policajcima za aktivnosti u udruzi (foto)

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Udruga Hrvatski policajac i Zajednica udruga hrvatskih branitelja policije RH za požeški kraj upriličile su tradicionalni Božićni domjenak na kojemu je predavanje o duhovnosti branitelja u Domovinskom ratu održao vojni kapelan u Požegi Željko Volarić.

vlč. Željko Volarić, vojni kapelan

-Duhovnost je širok pojam i može se o njoj govoriti sa različitih gledišta, a duhovnost zahvaća cijelu osobnost čovjeka – kazao je Volarić. Dodao je da su naši ljudi bili branitelji zbog bolesnog duha nekih koji su imali želju za osvajanjem i ubijanjem.

-Zdravi duh hrvatskih branitelja je odgovorio na adekvatan način i ostvario pobjedu u Domovinskom ratu jer osim vojnih strategija postoji duh i ljubav prema domovini radi njenog očuvanja- poručio je vojni kapelan Željko Volarić.

Izražena je zahvalnost za proglašenje Dana branitelja ovog kraja, a pozdravne riječi gotovo stotini ratnih policijaca uputili su predsjednik Koordinacije udruga iz domovinskog rata Krešimir Pavelić, zatim Darko Mikulin, predsjednik Udruge policije Osijek i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je najavio daljnju potporu radu ovih, ali i ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na kraju radnog dijela skupa predstavnik Udruge Hrvatski policajac Marijan Pilon uručio je zahvalnice članovima za aktivnost u udruzi, te za organizaciju obljetnice oslobođenja požeške vojarne.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

Više iz kategorije