Dodijeljena priznanja Udruzi vinogradara i zaslužnim pojedincima kaptolačkog kraja

Autor: Jelenko Topić

IMG_0063KAPTOL – Polaganjem vijenaca u čast poginulih branitelja, te svečanom sjednicom Općinskog vijeća općina Kaptol proslavila je svoj dan i zaštitnika svoje župe sv. Petra i Pavla. Među brojnim gostima bili su čelnici prijateljskih općina Velika Pisanica i Veliki Grđevac, te mađarska općina Solđerek.

Načelnik općine Mile Pavičić tom je prigodom govorio o ulaganjima i razvojnim koracima toga kraja gdje je naglasak dat na izgradnju komunalne i društvene infrastrukture.

Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol

-Rekonstuirana je niskonaponska mreža i javna rasvjeta, te završen dio kanalizacije u Kaptolu, traje gradnja kanalizacijske mreže u Golom Brdu i Češljakovcima vrijednih 4,6 milijuna kuna, provedena je energetska obnova dvadesetak obiteljskih kuća, bivša škola u Ramanovcima preuređena je u mjesni dom, a sve je to ostvareno prvenstveno iz proračuna jer je potpora države izuzetno malena-ističe Pavičić dodajući da su prihodi općine zbog novih zakonskih propisa osjetno smanjeni i to do 40 posto.

Unatoč tome planiraju dograditi školsku zgradu u Kaptolu, a zadovoljni su jer im je ovdašnja škola, odnosno Požeško-slavonska županija darivala zgrade za potrebe općinske uprave i četiri udruge.

Dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja, a dobili su ih Udruga vinogradara, vinara i voćara Kaptol, aktivni osnovac  David Novinc, te zaslužni pojedinci Ivica Ciganović, prof. Hrvoje Potrebica i Krunoslav Pranjić, kao i Tibor Čuč iz Mađarske za uspostravu suradnje kaptolačkog kraja sa samoupravom u toj susjednoj zemlji. Uručili su ih Mile Pavičić i predsjednik Općinskog vijeća Damir Poljanac.

Predsjednik kaptolačke Češke besede Zdenko Tauš uručio je zahvalnicu načelniku Pavičiću za dobru suradnju i potporu u radu.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Ovi rezultati su dokaz da sadašnji model ustroja lokalne samouprave ima opravdanje-kazala je čestitajući Kaptočanima njihov dan u ime svih načelnika i gradonačelnika na ovoj svečanosti Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice. Čestitku i riječi zahvale za plodan rad uputio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

-Nesposobnost Vlade ima odraza na vaš rad, no općine su ključne za razvoj svoga kraja, a svi mi moramo lokalno djelovati i jedni drugima pomagati-naglasio je Tomašević i pozvao da se zaustavi devastacija i raseljavanje Slavonije, te otvaraju razvojne mogućnosti.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: