Do kraja tjedna bit će uređena i asfaltirana Livadska ulica u Eminovcima, a ovih se dana očekuje i početak izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže u Tekiću /FOTO/

Autor: DK

Što se tiče infrastrukturnih radova na području općine Jakšić njih ne nedostaje, na više lokacija građevinski strojevi intenzivno rade, od Rajsavca do Jakšića pa sve do Eminovaca.

Započeli su radovi na uređenju i asfaltiranju ulice u Eminovcima, koju je investiciju općinski načelnik Ivica Kovačević i obećao da će se napraviti još u ovoj kalendarskoj godini. Slobodno se može reći da je sve ono što je obećao načelnik Kovačević i izvršeno, a ne treba sumnjati niti u najave onih radova koji su već uvršteni u plan za narednu godinu.

Podsjetimo, što se tiče asfaltiranja ulica na području općine Jakšić unazad kraćeg vremena izvršeni su radovi na uređenju i asfaltiranju dijela Vukovarske ulice, spoja Hrvatskih branitelja i Bana Josipa Jelačića te odvojka Kolodvorske u Jakšiću.

-Kao što vidite nastavljamo s radovima u planiranim našim aktivnostima na našem području. Obećali smo i obećanje izvršavamo. Sada je na redu asfaltiranje Livadske ulice u Eminovcima u duljini 230 metara, širine kolnika 5,5 metara s rubnjacima – ističe načelnik Kovačević dodajući kako je vrijednost investicije 228 tisuća kuna.

-Radove financiramo sredstvima proračuna, a radovi su u punom intenzitetu pa iako je izvođač, Niskogradnja Jurčak obećao kako će biti gotovi do kraja mjeseca, za očekivati je kako će biti gotovi još ovog tjedna – dodaje načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević kojeg smo zatekli u obilasku gradilišta.

Za iduću godinu, kako je najavio, u pripremi je dokumentacija za asfaltiranje nastavka Zrinsko-Frankopansku i Stjepana Radića u Eminovcima te odvojak Kralja Zvonimira u Jakšiću.

-Uz to, neke asfaltirane ulice trebalo bi sanirati, presvući novim slojem, pa ćemo i to pripremiti, a riječ je o Ulici Alojzija Stepinca u Jakšiću duljina je oko 750 metara, širine 5 metara i bit će to značajna investicija – dodao je načelnik.

LED rasvjeta još je jedna investicija koja se financira iz proračuna općine.

-LED rasvjeta postavljena je u ulice u Jakšiću koje se nalaze na prometnicama županijske i državne ceste – Stjepana Radića, Osječka i Kolodvorska. Postavljeno je 148 lampi vrijednost investicije bila je 542 tisuće kuna. Odmah početkom nove godine planiramo nastavak radova u sporednim ulicama u Jakšiću, s tim da će sijalice biti nešto manje snage od ovih postavljenih. Radi se izvedbeni projekt i ostalo je oko 150 lampi, a vrijednost će biti oko 450 kuna – najavio je načelnik Kovačević.

Novih informacija ima i kada je riječ o radovima na vodovodnoj i kanalizacijskog mreži u Tekiću. Podsjetimo, riječ je  investiciji vrijednoj 3,7 milijuna, dužina kanalizacijske mreže je oko 2.800 metara, a investitor je Tekija d.o.o. uz partnera Općinu Jakšić, pri čemu je projekt financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

-Po zadnjim sastancima koje smo održali s Tekijom i izvođačem “Brana” iz Virovitice ovih dana trebali su nastaviti radove, a osiguran je još jedna dio sredstava iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi budući da je u troškovnicima bilo dosta grešaka. U cijelom tom troškovniku sporna je stavka zamjenski materijal kojeg je predviđena vrlo mala količina, neprimjerena potrebama. Sada su napokon dorađeni troškovnici i očekujem da ta investicija krene u realizaciju jer rok završetka radova je početak svibnja iduće godine. Projekt ide dalje, a preostaje da se investitor i izvođač dogovore oko intenziteta radova i terminskog plana koji mora biti odobren i od Agencije za plaćanje kao nositelja Mjere 7 – pojasnio je načelnik Kovačević.

[FGAL id=263720]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: