Dječji vrtić u 12 vrtićkih i 8 jasličkih skupina popunjeni do zadnjeg mjesta – na listi čekanja 60 mališana – u nekim privatnima mjesta još ima!

Autor: D.K.

Problemi iz godine u godinu uvijek isti! Dječji vrtić kojima je osnivač grad Požega popunjeni su do zadnjeg mjesta u 12 vrtićkih i 8 jasličkih skupina – na listi čekanja 60 mališana – u nekim privatnima mjesta još ima!

Unatoč otvaranju dječjih vrtića u Kutjevu i Kaptolu te znatnom povećanju smještajnih kapaciteta u Pleternici i Jakšiću traži se veći broj mjesta za mališane u požeškim dječjim vrtićima i jaslicama posebice onima kojima je osnivač grad Požega – vrtiću i jaslicama u Cvjetnoj livadi i Rudinskoj.

Prema riječima Sande Lukić, ravnateljici požeškog Dječjeg vrtića na ovogodišnji natječaj je pristiglo za vrtić i jaslice 175 zahtjeva od kojeg broja je riješeno 85 zahtjeva i to za vrtić i jaslice Cvjetna livada 38 te vrtić i jaslice Rudinska 45 zahtjeva.

-Negativno su riješena 64 zahtjeva. Djeca koja imaju uvjete za upis, ali nema mjesta u programima dječjeg vrtića 60 je zahtjeva, odnosno oni su na listi čekanja. Četiri su odbijena zahtjeva za djecu koja nemaju uvjete za upis u programe dječjeg vrtića – ističe ravnateljica Lukić dodajući kako 23 zahtjeva nisu razmatrana i to za djecu koja su s područja drugih gradova, njih 10 i za mališane čiji su roditelji podnijeli nepotpune i nepravodobne zahtjeve, za njih 13.

-pet zahtjeva odnosi se na djecu s teškoćama koja ne podliježu postupku bodovanja, nego će se razmatrati prema odgovarajućim programima i uvjetima koji Dječji vrtić Požega može ponuditi – dodaje ravnateljica Lukić.

Podsjetimo, Grad Požega sufinancira smještaje za svoje najmlađe sugrađane u vjerskim i privatnim vrtićima o čemu smo pisali za što na razini godine izdvaja 1,8 milijuna kuna. Financijska podrška grada posebno je dobila na značaju za vrijeme epidemije COVID-19 i to u smislu očuvanja radnih mjesta. Od siječnja do lipnja 2020 privatnim dječjim vrtićima – Dječji vrtić Radost, Dječji vrtić Sv. Leopold Mandić i Dječji vrtić Šareni svijet – doznačeno je ukupno 831.600 kuna koji je iznos značajan u doba korone.

Za nadati se da će se u što skorije vrijeme iznaći rješenja za dodatne vrtićke i jasličke skupine na radost mališana i njihovih roditelja.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88