Diplomanti Nikola Barišić i Filip Radić već se dokazali u orkestrima i tamburaškim sastavima

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – U nizu maturalnih koncerta Srednje glazbene škole Požega od 1. do 8. lipnja svoju večer imala su i dva diplomanta tamburaša: Nikola Barišić iz Đakova i Filip Radić iz novogradiškog kraja. Prije njih bio je maturalni koncert Klare Ćavar (rog) uz klavirsku pratnju prof. Ivana Polića.

Diplomanti tamburaši nastupili su na braču uz klavirsku pratnje prof. Ivana Polića, dok je Barišića u jednoj skladbi na klaviru pratila njegova sestra  Ivana Barišić.

Nikola Barišić

Nikola Barišić

Nikola Barišić je izveo djela Mozarta, Matza, Paganinija i drugih, a sličnim djelima klasične glazbe predstavio se i Radić.

Obojica su već poznati tamburaši jer su tijekom srednjoškolskog obrazovanja nastupali u niz orkestara Glazbene škole osvojivši sa kojima su dobili btrojne nagrade i priznanja, zatim su u tamburaškom orkestru škole pod dirigentskom palicom prof. Saše Botičkog pratili na nastupima i gostovanjima Mješoviti pjevački zbor Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ iz Požege pod ravnanjem prof. Monike Sakač Botički, a svirali su i u malim tamburaškim sastavima. Uz ostalo Filip je bio član Tamburaškog orkestra Aurea festa 2014. u Požegi, te je svirao sa tamburaškim sastavom „Žute  dunje“ iz Cernika. I na ovim koncertima pokazali su vrhunsku virtuoznost muziciranja na tamburi pokazujući da naš nacionalni instrument ima velike mogućnosti u svim žanrovima glazbe.

Maturalni koncerti se nastavljaju,pa tako u srijedu, 3. lipnja  nastupa Domagoj Rodić (bisernica). Nadalje klavirske koncerte u petak 5. lipnja imaju Mateja Mikić i Valentina Fridrich. Završetak je  u ponedjeljak 8. lipnja kada će svoje koncerte na klaviru imati Mirjam Bungić i  Požežanka Elizabeta Marjanović.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: