„Dinamo“ za 70. rođendan dobiva monografiju

Autor: Jelenko Topić

VIDOVCI/DERVIŠAGA – Premda se nogomet u požeškim, prigradskim naseljima Vidovci i Dervišaga igrao i prije Drugog svjetskog rata, točnije kasnih tridesetih godina prošlog stoljeća, prvi organizirani klub bio je „Slavonac“ iz Dervišage osnovan daleke 1946. godine, da bi se on kasnije spojio sa novoosnovanim vidovačkim klubom u jedinstven klub koji je dobio ime „Dinamo“.

-Taj veliki i vrijedan jubilej našeg nogometa proslavit ćemo 2016. godine, a pripreme za to već traju- kaže predsjednik NK „Dinamo“ Vidovci-Dervišaga Tomislav Čabraja.

Za taj jubilej uređeni su i dograđeni objekti na stadionu, koji su dijelom ove godine pogođeni poplavom, a to će se u potpunosti sanirati prije obilježavanja velike obljetnice.

Bogata povijest kluba bit će obuhvaćena u monografiji na kojoj se intenzivno radi od početka ove godine, a autor će joj biti dugogodišnji požeški novinar Jelenko Topić, koji je već objavio više knjiga o povijesti udruga i drugih subjekata ovoga kraja.

Uz obilje građe u dokumentaciji kojom klub raspolaže za pripremu monografije koristit će se građa u Povijesnom arhivu Požega, te novinski tekstovi iz „Požeškog lista“, „Večernjeg lista“, „Kronike Požeško-slavonske“ i drugih izdanja koja su u tih 70 godina objavljivana na ovim prostorima.

Dio monografije obuhvatit će i sjećanja nekadašnjih čelnika, igrača i trenera kluba kao što su Vlado Marić, Ivica Baretić, Josip Josipović, Adam Mitrović, Ivan Demin, Ivica Kozina, Perica Kovačić, Mijo Maljković, Đuro Soldić, Ivica Mikić, Đuro Jurišić, Ivica Nekić i drugi.

Uprava kluba traži rješenje za pokriće troškova uređenja objekata, tiskanja monografije i organizaciju proslave, a dakako pomaže i u prikupljanju materijalu za pisanu povijest „Dinama“, koja će zasigurno ostati generacijama kluba koje dolaze

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot