„Diljska gljivarijada“ okupit će i proizvođače domaćih proizvoda, a štandovi za njih su besplatni

Autor: Jelenko Topić

BUK/RUŠEVO – Što se više bliži 13. listopada kada će se u Buku održati prva gastronomsko-turistička priredba „Dilljka gljivarijada“ u organizaciju udruga „Put – istina i život“ iz Ruševa i „Tomo Perić“ iz Buku naziru se njeni sadržaji, koji se stalno proširuju.
Organizatori su s ciljem promicanja agroturističke ponude Požeštine predvidjeli da se u sklopu ove manifestacije održi izložba lokalnih domaćih proizvoda.

-Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na sudjelovanje na ovoj manifestaciji, te da svojim štandovima prezentirate svoje proizvode- poručuju iz ruševačke i bučke udruge i dodaju da se radi o poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima slavonskog sela.

Što je najvažnije štandovi se ne naplaćuju, pa je sudjelovanje svih proizvođača potpuno besplatno!

Podsjetimo 13. listopada od 11 sati je okupljanje i gljivarenje zajedno sa kratkom edukacijom o sigurnom ponašanju u šumi te pravilnom branju gljiva.

Oko 14.30 sati je predviđen povratak na lokaciju „Eko klasa“ iznad Buka gdje će uslijediti determinacija gljiva, te od16 sati ručak koji obuhvaća lovačke i gljivarske kotliće. Kotizacija po osobi je 40 kuna. Kotizaciju plaćaju samo grupe gljivara (gljivarska društva i udruge) kojima je poslana službena pozivnica.

Posjetitelji i oni koji dolaze samostalno ili u manjim grupama od nekOliko  ljudi ne plaćaju kotizaciju već plaćaju po principu “koliko pojedeš i popiješ, toliko platiš”.

Sudionici će imati priliku poslušati našeg najpoznatijeg stručnjaka za gljive i autora brojnih knjiga prof.dr. sc. Romana Božca, ostale determinatore, te učiti o vrstama gljiva i njihovom prepoznavanju.

Druženje će se nastaviti uz zabavu – veselu slavonsku pjesmu te atraktivnu ponudu lokalnih domaćih proizvoda. Kontakt mobiteli su: 095 525 4065 (Blaž), 098 746 731 (Branko)

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića