“Dani kvalitete u turizmu u destinaciji Zlatna Slavonija” u sklopu projekta IQM Destionation /FOTO/

Autor: pozega.hr

Konferencija “Dani kvalitete u turizmu u destinaciji Zlatna Slavonija” održava se 19. i 20.veljače 2020. godine u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Požega. Konferencija se u sklopu projekta IQM Destionation čiji je cilj iskoristiti potencijal destinacije u sinergiji destinacijskih dionika, poticanje na izvrsnost te podizanje kvalitete, a organizirali su je Turistička zajednica Grada Požege u suradnji s HGK – Županijskom komorom Požega, Ministarstvom turizma Republike Hrvatske te Hrvatskom turističkom zajednicom.

– Htjeli smo napraviti sažetak prvog dijela naše suradnje s Požeško – slavonskom županijom, odnosno turističkim zajednicama na ovom području. Sam cilj i smisao projekta je povezivanje svih subjekata koji su svaki na svoj način uključeni u dolazak gosta u Požeško – slavonsku županiju. Takvom međusobnom sinergijom želi se postići produženje sezone, podizanje vrijednosti i prihoda i na koncu zadovoljnog gosta i stanovnika grada Požege. Za ostvarenje ovog cilja potrebna je stalna koordinacija, edukacije, otvorena međusobna komunikacija, te mjerenje kvalitete svakog pojedinog segmenta, koji na koncu predstavlja ocjenu cijele destinacije. Projekt je jedinstven u Slavoniji jer se trenutno provodi još na Lošinju, u Vodicama, na Hvaru, Plitvičkim jezerima i u Karlovcu. – rekla je Đurđica Šimičić, jedna od autorica projekta IQM Destination.

Projekt IQM Destinacija Zlatna Slavonija, u kojem sudjeluju gradovi Požega, Pakrac, Pleternica, Lipik, Kutjevo, Općina Velika i sve turističke zajednice u Požeško-slavonskoj županiji, obuhvaća stotinjak subjekata u prvoj fazi provedbe. Financiraju ga Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma, a na konferenciji su dodijeljeni certifikati te se za sve sudionike projekta provodi dvodnevna edukacija Dani kvalitete u turizmu u destinaciji Zlatna Slavonija.

– Prva faza projekta Upravljanje kvalitetom u destinaciji krenula je prošle godine. Obišli smo preko sto subjekata u cijeloj županiji, odazvao se velik broj ljudi i svi zajedno surađujemo. Najveća prednost je u tome što se sa svakim subjektom radi individualno. – naglasila je Silvija Podoljak, direktorica Ureda TZ Grada Požege.

Ovim projektom radi se iskorak u svim segmentima turističkog proizvoda destinacije Zlatna Slavonija, pri čemu je međusobna sinergija svih dionika u projektu najvažnija. Kvalitetom se jača javno-privatno partnerstvo, mjere elementi održivog razvoja i odgovornog turizma. Zajednička suradnja, sinergija u destinacijama, komunikacija i poticaj za kvalitetu učinit će hrvatski turizam konkurentnijim, snažnijim i kvalitetnijim, a jedan od ciljeva je i sustavno rješavanje izazova u destinaciji.

– Svjesni smo kako jedino zajedničkim naporima možemo osmisliti i podignuti kvalitetu destinacije. Već dugo smo svjesni da imamo vrhunski proizvod, da imamo izvrsne ljude, ali nikako da shvatimo kako jedni drugima nismo konkurencija. O turizmu u našem kraju možemo pričati tek kada svi postanemo jednako kvalitetni i jednakovrijedni i pružimo razinu usluga koja će zadovoljiti kako naše goste, tako i naše sugrađane. Sada nam je prilika da zajedno sjednemo i uvidimo kako se isplati baviti turizmom. – rekao je gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić.

Najveći doprinos cijelog projekta, definitivno će imati turistički dionici, subjekti kojima je projekt individualno posvećen.

[FAG id=271996]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88