DAN SELA DRŠKOVCI: Novi nogostup, sportski centar dobio ime sportašice Martine Tokić, te otkrivena spomen-ploča braniteljima /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Žitelji prigradskog naselja Drškovci dostojno su brojnim svečanostima proslavili svoj dan. Svečanost je počela otvaranjem 1200 metara dugog nogostupa kroz selo vrijednog 2,1 milijun kuna.

Predsjednik mjesnog odbora Željko Begović je rekao da je ovo veliki dan za selo, uloženo je mnogo truda i sredstava, a grad Požega je dao ogroman doprinos. On je zajedno sa gradonačelnikom Požege Darkom Puljašićem presjekao vrpcu i pustio u promet nogostup, a riječi blagoslova uputio je gvardijan Franjevačkog samostana Milan Krišto.

-Posebna zahvala Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je dalo polovinu sredstava za gradnju nogostupa radi poboljšanja sigurnosti pogotovo djece, a drago mi je da odajete počast Martini Tokić, koja je ostavila duboki trag u rukometnu – istakao je ovom prilikom gradonačelnik Puljašić.

Potom je otvoren Športski centar „Martina“ na kojemu su uz dječja igrala nogometno, odbojkaško i košarkaško igralište, a centar je dobio ime po Martini Tokić (djevojački Franić) prerano preminuloj vrhunskoj sportašice iz toga sela koja je njegovo ime pronijela i van granica Hrvatske.

Tu su bila i tri nekadašnja gradonačelnika Požege Dragutin Štirmer, Zdravko Ronko i Marijan Cesarik, kojima su dodijeljene zahvalnice za potporu izgradnji sela, kao i sadašnjem gradonačniku Darku Puljašiću i njegovim zamjenicima, te sponzorima, kao i zaslužnim sportašima i mještanima.

-Poštivam i podržavam imenovanje športskog centra imenom Martine. Isto tako smatram da su sportaši Drškovaca i Martina kao vrhunska sportašica zaslužili nešto više, pa ću i osobno dati svoj doprinos tome – kazao je saborski zastupnik Zdravko Ronko čime je najavio novu potporu Drškovčanima.

Početnici Nogometnog kluba Požega za koje igraju Martinini sinovi blizanci pod vodstvom trenera Marija Englmana odigrali su međusobnu nogometnu utakmicu. Lovro Tokić je bio kapetan jedne, a njegov brat Niko druge ekipe. Tu su i mali judaši požeškog Judokana demostrirali vještine tog športa.

Na kraju svečanosti na Mjesnom domu otkrivena je spomen ploča sa imenima poginulih, umrlih, ali i živih branitelja Drškovaca kako njihov doprinos u obrani domovine ne bi bio zaboravljen.

Na kraju svečanosti ženska pjevačka skupina Gradskog KUD Požega izvela je nekoliko pjesama.

Foto: D. Mirković [FGAL id=261808]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: