Dalmatinci oduševili Požežane

DSC_0072 (Small)POŽEGA – Klapa “Rišpet” iz Splita svojim je nastupom i prelijepim dalmatinskim pjesmama stvorila intimnu koncertnu atmosferu ispunivši Gradsko kazalište u Požegi do zadnjeg mjesta.

Solist Ivo Amulić sa svojim dečkima,  Franom Jukićem, prvim tenorom, prof. Jurom Šabanom (drugim tenorom ujedno i umjetničkim voditeljem klape, Damirom Burićem, baritonom, Jurom Bralićem, basm i Igorom Viskovićem također basom na publiku su ostavili duboki trag kojeg će požeška publika dugo pamtiti.

Ivo Amulić

Kao zahvalu na ugodnoj zabavi Požežani su gromoglasnim pljeskom pozdravljali svaku skladbu rado prihvaćajući poziv Ive Amulića da se pridruže pjevanju poznatih pjesama koje su bile na repertoaru.

Bio je to koncert koji će se dugo pamtiti u organizaciji Gradskog kazališta Požega na čelu sa ravnateljicom Valentinom Soldo koja je bila izuzetno raspoložena i ponosna što je imala priliku pružiti svojim sugrađanima ugodnu subotnju večer.

Nisu krili oduševljenje niti dalmatinski momci koji su svaki na svoj način doprinijeli skladnom pjevanju u uigranoj ekipi unatoč tek dvogodišnjem djelovanju klape Rišpet.

-Nakon sinoćnjeg nastupa u Varaždinu večerašnji nastup u Kazalištu Požega bio je ekstremno dobar i uspješan uz jednu uživanciju. Kad “čoviku” dvi ure pjevanja bez prestanka prođu u hipu misleći da je pjevao samo pola sata to je sa pjevačke strane znak da je sve godilo i da je bilo super, disali smo zajedno sa publikom – rekao na me Igor Visković bas u klapi.

Na zajednički provedeno vrijeme osvrnuo se i od prije poznati pjevač a u ovoj klapi solist Ivo Amulić.

-Kako objasnit da se u srcu Slavonije vole i pjevaju dalmatinske pjesme i slušat klape. To je sigurno zato što ljudi prepoznaju lijepe pjesme, hoće da čuju lijepu riječ na lijepi način. Sve je to sadržano u dalmatinskim i klapskim pjesmama – rekao nam je Ivo Amulić.

Da nisu samo pjevači bili oduševljeni ambijentom i ugođajem ali i ljepotom Požege potvrdio nam je to u kratkom razgovoru klavijaturist klape Branimir.

-Bio je jedan prelip ambijent i dobrodošlica koju smo osjetili od publike na čemu im veliko hvala. Vidjeli smo i grad koji ima dosta poveznica sa prostorima koji me asociraju na naše uličice “kale” – rekao nam je Branimir.

Ovaj će koncert ostati u pamćenju mnogih koji vole dalmatinsku i klapsku pismu uz očekivanje da neće potrajati dugo vremena kako bi se organizirao u skoroj budućnosti još neki sličan tomu.

no images were found

 

 

0 Comment

Send a Comment