„CVJETIĆI GLAZBE“: Pobjednik Borna Erjavac ispred Lane Bobek i Benjamina Poleto /FOTOGALERIJA/

IZVEDENO DEVET NOVIH TAMBURAŠKIH PJESAMA NAMIJENJENIH MALIŠANIMA

PLETERNICA – Na 26. Dječji tamburaški festival „Cvjetići glazbe 2018.“ u Pleternici nakon devet godina vraćena je autorska večer na kojoj je izvedeno devet novih autorskih pjesama namijenjenih djeci i napisanih za ovaj festival , te su objavljene na festivalskom albumu.

Nakon izvođenja tih skladbi pred nekoliko stotina gledatelja festivalski ocjenjivački sud sastavljen od pet profesora glazbe donio je odluku o pobjednicima priredbe.

Najbolji izvođač je Pleterničanin Borna Erjavac sa pjesmom „Reći ću ja rodi“(glazba Ines Gužvić i Robert Vojvodić koji je napisao tekst i aranžman), drugoplasirana je Lana Bobek iz Novoselaca koja je izvela pjesmu „Pjevačica i frizerka“ autora Roberta Vojvodića, te treći Benjamin Poleto iz Završja i skladba „Pjesma moje Anice“ koju je kompletno napisao Antonio Berač Bero. Pobjednicima su uručene vrijedne festivalske nagrade koje su osigurali pokrovitelji i sponzori, a tu su činili župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Antonija Jozić i predstavnik tvrtke Tofrado trgovina Tomislav Lucić.

Uz njih troje još su nastupili Leona Zorić iz Kutjeva, Luka Žiberna iz Jakšića, Lana Baketarić iz Pleternice, Marta Morvaj iz Požege, Julija Krišković iz Drenovca i Stjepan Ribičić iz Grabarja.

-Povratkom autorskih pjesama grad Pleternica pokazuje da prati kulturne aktivnosti, te podupire mlade – istakao je otvarajući „Cvjetiće glazbe“ župan Alojz Tomašević, a nazočili su saborski zastupnik Franjo Lucić, gradonačelnica Jozić i zamjenik Domagoj Katić.

Voditelji priredbe bili su Sara Alaber i Gabrijel Radonić, a u zabavnom dijelu nastupile su Pleterničke mažoretkinje.

Kako je poznato prvog dana festivala izvedeno je 15 poznatih pjesama, a ovisno o uzrastu djeca su pjevala u dvije kategorije. Pratio ih je Cvjetni band pod ravnanjem Tomislava Galića.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

0 Comment